anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu se stie pentru cand as avea nevoie de un laptop cu urmatoarele specificatii:
NVIDIA DSR/AMD VSR
RAM-ul sa fie upgradabil pe ambele sloturi (nu conteaza cu cat vine onboard trebuie sa poata fi scos)
2 sloturi pentru stocare (vreau sa pun HDD+SSD, daca le are deja, bine, poate sa vina doar cu una din ele daca are inca un slot, fie M.2 fie orice ca sa pot pune un HDD si un SSD nu conteaza interfata SSD-ului)
Ecranul sa fie cu rezolutia nativa 1080p (iar cu rezolutii virtuale sa mearga pana la cel putin 2K, daca merge 4K e genial)
Procesor: nu e prea relevant sa zic numar de nuclee sau frecventa, ceva sa fie cel putin la nivelul unui i3 9100F de PC ca asa poate fi i5 octa core de 2. 15GHz care e batut lejer mai ales de 7zip la arhivare.
Momentan bugetul este 600EUR, dar in timp creste, deci puteti da si mai scumpe de atat, pana trece covid nu se stie cat strang pentru laptop (6% din bani se duc in bugetul pentru asa ceva).
Capacitatea cu care vine la SSD si HDD nu ma intereseaza ca oricum pun unele mai bune (cel putin 4TB de HDD o sa fie, daca gasesc HDD de laptop sa merite la pret/GB mai mare de atat, pun si 8TB nu stiu momentan)

6 răspunsuri:
| Florin_Chiba_1988 a răspuns:

Treaba stă în felul următor, dacă doreşti un sistem pentru gaming, nu recomand laptop, chiar dacă e dedicat pentru aşa ceva! De ce? Simplu! Dintre toate programele create pentru sistemele de operare, jocurile forjează cel mai mult sistemul. Acuma dacă vrei neapărat un sistem cât de cât bun ţi-aş recomanda un procesor de cel puţin 3 GHz, un 4+ Gb de ram iar un HDD măcar de 1 TB. Dacă găseşti un sistem cu astfel de configuraţie, ar fi normal să-l poţi upgrada. Un sistem upgradat la maximum are un preţ cam exagerat!

| Wr3nch a răspuns:

Daca vrei laptop cu placa Nvidia iti trebuie unul cu 10xx, si alrea incep pe la vreo 4 mii de lei. Nu recomand model exact pentru ca nu am de unde ghici cum arata in interor si daca ai loc de m2 in el dar sunt destule care au si ssd si hdd din fabrica.

| NLS a răspuns:

Eu nu zic ca e chiar o porcărie tehnologia asta, dar nici bine nu îmi suna.

Ceva destul de asemănător are și ETS2, sau ATS.
Știi cum merge cu totul împins la maxim și 400% scaling?
Jalnic.
O oarecare diferența exista, însă toate celelalte jocuri existente pe piața randeaza mult mai bine cu un AA adecvat, fără sa injumatateasca FPS urile și rezultatul e fantastic.

| sierra1 a răspuns:

"Nu se stie pentru cand as avea nevoie de un laptop"

poate că pentru când se va ști, ce scrii tu aici, va fi gata depășit

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Florin_Chiba_1988):

Nu cer pentru gaming, dar trebuie rezolutii virtuale ca sa incapa cat mai multe chestii pe ecran. Nu e vina mea ca astia fac interfetele programelor actualizate cu elemente din ce in ce mai mari si abia mai incap pe Full HD. Asa fara sa upgradez monitorul, pot incapea lejer de ii dau rezolutie mai mare. RAM eu intentionez sa ii dau blana cat duce maxim placa de baza deoarece cerintele sunt din ce in ce mai mari, de-asta nu ma intereseaza cu cat vine initial, ieftin sa fie RAM-ul onboard si detasabil. Si am deja PC de gaming la care am bagat HDD de 4TB cum mi-a recomandat cineva aici si am deja SSD de 1TB (pentru cantitatea uriasa de programe si VM-uri pentru testare... datele se duc pe HDD, OS-urile si programele stau pe SSD). Nu ma intereseaza pretul, ci sa-i dau sa rendeze, compileze, etc. pe fundal cat mai multe in timp ce eu produc altele. Si trebuie laptop ca vreau sa mai fac si miscare afarica, pana imi vine o idee, pun laptopul la ghiozdanel si mai alerg o distanta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sierra1):

Intrebarea aceasta maxim pana in octombrie 2020. Pe urma fac alta ca sigur o sa apara Intel Gen11 sau mai stiu eu ce functie adaptata noi ere post-COVID19