| RoxanaRox a întrebat:

O prietena de-a mea are antivirusul AVAST.O data i-a aparut jos langa bara de activitati o chestie de la AVAST si scria"Trojan Horse...".Ce inseamna acest lucru? Este cumva virsului trojan? Daca da, ce poate face in privinta aceasta? S-a instalat deja in pc? Care sunt efectele negative ale acestui virus? Si cum poate scapa de el? DAU FUNDA MARE SI VOTURI SI MULTUMESC ANTICIPAT!

Răspuns Câştigător
| KIDoOr a răspuns:

Da este virusul trojan. Efectele negative, in cazul inexistentei sau dezinstalarii antivirusului sunt de la stergerea intregului hard-disk la inlaturarea bios-ului (nu cred ca stii ce inseamna dar crede-ma ii de rau). Atata timp cat exista antivirusul, fisierul e automat bagat in carantina de acesta, iar riscurile sunt inlaturate, atata timp cat fisierul nu e accesat de utilizator. Ceea ce poate face prietena ta e sa dea o scanare completa a intregului hard-disk, antivirusul va detecta fisierul/fisierele virusate si, la cererea utilizatorului, fisierul este curatat, sau in cazul virusilor mai avansati, fisierul e in intregime sters. Sper ca ai inteles. Funda cred ca merit.

8 răspunsuri:
| imaqtpie a răspuns:

Da este un virus trojan. Daca a aparut acea notificare, virusul a fost blocat.

| emyseby a răspuns:

Da e virusul trojan

| J0kerD97 a răspuns:

Da chiar este virus fereastra aceea inseamna ca a fost blocat si bagat in carantina poti sa intrii la carantina si sa-l stergi.Te sfatuiesc sa dai si o scanare la pc pentru orice eventualitate sper ca tim fost de ajutor. Funda?

| ILovemathhhh a răspuns:

1. AVAST E un antivirus prost
2. Este un virus.
3. Inseamna ca s-a instalat in PC.
4. Poate intra in BIOS, poate modifica datele tale, registri, poate sa-ti stearga lucruri din calculator.
5. Scaparea : Du-te in quarantine si acolo, ai o optiune de stergere a virusului.
6. Daca nu ai inteles, PM.
7. Nu uita funda.

| imaqtpie a răspuns (pentru ILovemathhhh):

AVAST e un antivirus prost... Si probabil NOD32 este cel mai bun? Nu?

| MariusF23 a răspuns (pentru ILovemathhhh):

Mama ta e proasta. Avast e cel mai bun antivirus gratuit. Tot mama ta s-a instalat in pc. Tot mama ta intra in Bios etc. Nu mai vorbi prostii si stai cu NOD32 care face caca pe el incontinuu. Bafta!

| ILovemathhhh a răspuns (pentru MariusF23):

Bai desteptu` lu` peste, mare informatic ce esti tu, stii cu cine vorbesti macar? mai documenteaza-te despre antivirusuri si dupa posteaza taci ***** ca sa nu te injur acum, vorbeste si incepatoru` ma. Ma-ta e proasta nu mama happy Si nod32 e gratuit, ai crack gratuit, desteptu` lu` peste, NOD32 isi face update din ora in ora, avast o data pe zi... SI TU CREZI CA CEVA FULL E MAI PROST DECAT CEVA FREE laughing? BA MAI DOCUMENTEAZATE CA ESTI PROST!

| RoxanaRox explică (pentru KIDoOr):

Da,prietena mea a scanat pc-ul sau si nu s-a gasit nici un virus...deci cred ca virusul nu s-a instalat in pc-ul ei.Multumesc si Funda!