| AL1N14 a întrebat:

Salut TPU. Sunt compatibile placa video gtx 750 4gb gddr5 cu placa de baza msi A320m-a pro? Dau fundă

Răspuns Câştigător
| GPA a răspuns:

Ai o placă de bază destul de actuală din 2019 cu chipset A320, cu suport pentru arhitectura Ryzen pe socket AM4, vorbim aici de procesoarele de top. Cel mai bun procesor pentru placa ta de bază fiind Ryzen9 3950X. Placa aceea video este, evident, compatibilă pentru că e PCI-E, orice placă video PCI-E este compatibilă cu slotul PCI-E al plăcii de bază, eu te întreb, de ce ai opta pentru o astfel de placă video, care este depășită și hardware pentru cerințele actuale în materie de jocuri și mediu de lucru Photo/video (productivitate). Din toate plăcile video care sunt lansate, te-ai orientat către GTX 750 (2014?).
Sunt atâtea variante decente in configurație, chiar și de buget.

Trebuie să știm bugetul, ce procesor dorești să-ți achiziționezi, ca apoi să vedem și ce placă video se potrivește pe acel procesor.

7 răspunsuri:
| dinaprilie a răspuns:

Este, sunt

| AL1N14 explică (pentru GPA):

Eu vreau să am un pc de buget, am un procesor ryzen 3 1200 și în combinație cu placa asta video duce pana și cyberpunck-ul în 30 de fps. Am un procesor de buget, plăcile video costa extraordinar de mult și placa asta video mi se pare cam cea mai buna alegere în momentul actual pentru mine

| GPA a răspuns (pentru AL1N14):

Eu te-am întrebat "care este bugetul pentru placă"?

300 de lei maxim

Eu îți sugerez să mergi măcar pe un GT1030 varianta OC sau pe un RX550, mai strangi 100-150 lei.

Cele mai ieftine pe care le-am putut găsi în stoc :

AMD
https://www.forit.ro/......r5-64-bit/

Nvidia : https://www.itarena.ro/......_biti.html

Pai gtx 750 e cu 100 de lei mai scumpa decât gt 1030 și rx 550 și are și performante mai bune?

Ai un average de 2-3 fps-uri mai mult pe Gtx 750, însă, o să-i poți face Overclock lejer lui Gtx 1030. Îi faci overclock, crești performanța cu mult peste Gtx 750