| d4v321 a întrebat:

Vreau sa imi cumpar o placa video noua pentru calculatorul meu si vreau sa va intreb daca trebuie sa fie compatibila cu ceva din calculator.

Răspuns Câştigător
| vrelian a răspuns:

Sa fie compatibila cu slotul (priza aia unde ea intra) de pe placa de baza.afli ce slot ai tu pe placa de baza dupa care cumperi o placa video de genul ala.de ex daca slotul este PCI-E atunci placa video trebuie sa fie pe PCI-E. daca ai slot de AGP daca mai sint asa atunci video trebuie sa fie pentru AGP.restul cit de mare este placa video ca e ddr2 sau ddr5 nu conteaza, nu are nici o importanta in ce priveste compatibilitatea.singura chestie este sa se potriveasca in acel slot.

8 răspunsuri:
| TheNewSanta a răspuns:

Salut
trebuie sa fie compatibila cu placa de baza si depinde cat de multi w are sursa ta

| TheBrainiac a răspuns:

Da, trebuie sa fie compatibila cu slotul pe care o montezi. Exista 2 tipuri de sloturi: AGP si PCI-Express.
http://www.kids-online.net/learn/click/details/agp.html

| d4v321 explică:

Deci nu conteaza daca placa video e ddr5 si placa de baza zice ca suporta ddr3 1333(OC)? sau se refera la gb ram?

| d4v321 explică (pentru vrelian):

Deci nu conteaza daca placa video e ddr5 si placa de baza scrie ca suporta ddr3 1333(OC)? sau se refera la gb ram?

| vrelian a răspuns (pentru d4v321):

Da se refrea la memoria ram.aia ce tu ai scris DDR3 1333 este memoria ram.nu are legatura cu placa video.nr ala 1333 este viteza memoriei ram adica de 1333 mb/s.mai este inca o viteza mai mare ca ce ai tu si anume 1600.referitor la placa video si ea are o memorie care de asemenea este denumita DDR dar nu afecteaza cu nimic compatibiliteata cu placa de baza.oti lua orice placa video dar sa fie compatibila cu slotul de pe placa de baza.atit si in rest poate fi orice marime, orice viteza etc.

| vrelian a răspuns (pentru d4v321):

Da este adevarat ca daca cumperi o placa viceo f mare ea va consuma si energie mai multa.deci va trebui sa intrebi sau de fapt si scrie pe ea ce sursa este nevoie sa aiba calc ca acea placa video sa poata functiona.cind cumperi o placa video sa stii si ce sursa ai tu si ce sursa are placa video.si in fctie de citi bani ai cumperi ce se potriveste la banii tai.

| Gillette a răspuns (pentru TheNewSanta):

Salut vreau si eu sa te intreb ceva daca am slot PCI-EXPRESS si pe placa veche scrie PCI-express x16 1.0 si este DDR2 ..Si placa pe care vreau sa o cumpar scie DDR3 SAU DDR5 SAU GDD3 si sunt PCI-Express 2.0 se nimeresc? Te rog sa-mi bagi si id in lista ca vreau sa te intreb mai multe Multumesc;-)

| TheNewSanta a răspuns (pentru Gillette):

Sal abia azi am intrat pe TPUlaughing nu stiu sigur sunt si eu in cam aceeasi problema... vreau sa ili iau o placa vid (660ti) si e pcix16 3.0 si placa mea de baza am impresia ca suporta 2.0... mrg vezi daca placa ta de baza suporta 2.0 daca da e bine happy bafta