| RedBloodyZz a întrebat:

vreau sa-mi iau un pc nou, am primit pe fb un mesaj de la unu din localitatea mea ca imi da placa NVIDIA G-FORCE 9800 512mb cu 256 bite nu inteleg... cum vine dar, un procesor si o carcasa cu doar 100 lei. Oare iau tapa mi-a zis ca-mi mia trebuie ram placa de baza si altele eu mai am un pc care e mai vechi si poate as putea pune componentele astea.Cum sa fac sa nu ma pacaleasca, e buna afacerea? Multumesc dau FUNDA.

Răspuns Câştigător
| sltlp a răspuns:

Nu e nici o teapa numai ca nu merita. Placa aia e foarte foarte veche, consuma de RUPE, si ai nevoie de o sursa pe masura la ea. Iar performantele is slabe, iar jocurile noi nici nu le mai deschide, deoarece nu are dx11

8 răspunsuri:
| McRyan a răspuns:

Nu nu este buna o sursa este vreo 45 lei daca tu te referi la o Unitate PC si o carcasa maxim 10 lei deci pana la 100 RON mai e mult si inca ceva du-te la service-urile second hand de PC-uri si gasesti piese bune de pc si ti-l montezi tu singur din bucatzi asta daca te pricepi daca nu e indicat sa apelezi la cineva care se priecepe FUNDA?

| RedBloodyZz explică (pentru sltlp):

Explicati-mi si mie cum pot sa invat sa montez singur si din astea... nu stiu la care sa dau funda. amandoua sunt bune ca raspunsuri.

| Sadop a răspuns:

Poliţie :
După ce iei BAC-ul trebuie să te înscrii la Academia de Poliţie ( ieşi cu gradul de ofiţer ) sau Şcoala de Agenţi de la Câmpina sau cea de la Cluj ( ieşi cu gradul de subofiţer ).
Admiterea la aceste instituţii constă într-o vizită medicală, examen pshiologic, examen fizic ( dacă eşti la un liceu sportiv nu cred că vei avea mari bătăi de cap, însă va trebui să te pregăteşti ) şi un examen scris. La şcolile de agenţi examenul scris se dă din Limba română ( mai exact gramatică ) şi o limbă străină, iar la Academie se dă la Română ( la fel, Gramatică ), Istoria Românilor şi o limbă străină.
Aici găseşti probele fizice : http://www.scoalapolcj.ro/......fizice.pdf
Aici, la secţiunea Despre admitere vei găsi chestii utile despre cum te poţi pregăti cât mai bine. Pe acelaşi site poţi găsi şi informaţii despre viaţa în Academie - http://cadeti-academiadepolitie.ro/.
Ai spus că vrei să devii ofiţer, deci îţi voi vorbi mai mult despre Academie.
Dacă eşti admis ai de ales între mai multe arme : Poliţie, Penitenciare, Frontieră, Jandarmi ( despre asta vom discuta mai târziu ).
La rândul ei, Poliţia are şi ea două arme : Drept şi OSP ( ordine şi siguranţă publică ).
Dreptul durează 4 ani, iar când termini vei fi ofiţer, dar vei avea şi o diplămă de jurist, şi vei fi repartizat pe una din structurile judiciare ( Investigaţii Criminale, Crimă organizată, etc ). Nu ai cum să îţi alegi specializarea, o vei afla abia la repartizare.
La OSP lucrurile stau alfel. Faci 3 ani, ieşi ofiţer, fără diplomă de jurist, dar în anul 2 îţi poţi alege tu specializarea.
Indiferent dacă eşti la Drept sau OSP, repartizarea stă în felul următor.
Va trebui să optezi pentru un oraş anume. Dacă în anul respectiv nu sunt scoase locuri deloc în acel oraş, nu ai nicio şansă să ajungi acolo.
Dacă, să zicem, sunt 4 locuri, iar înaintea ta sunt alţi 4 candidaţi cu medii mai mari care au optat pentru acelaşi oraş, locurile vor fi ocupate de ei, iar tu vei fi repartizar în altă parte.
Cică ofiţerii sunt incadraţi în posturi mai repede decât subofiţerii, dar asta depinde de la an la an.
Dacă ai intrat la Academie, inainte să înceapă cursurile, vei participa la o tabără de instrucţie, şi anume Tabăra de la Drajna. Nu detaliez, dacă vrei detalii îmi spui.
Cele două şcoli de subofiţeri sunt doar pentru poliţişti, dacă te intereseată şi cele pentru penitenciare sau frontieră, am să îţi mai detaliez.
Jandarmi :
Pentru jandarmi există, la fel, două şcoli de subofiţeri, Drăgăşani şi Fălticeni, şi Academia.
Probele de admitere la Academie sunt la fel şi la Jandarmi. Tot 3 ani durează, iar repartizarea e la fel.
Spre deosebire de poliţişti, jandarmii au un statut mai aparte in Academie. Fiind maia apropiaţi de Armată, sunt trataţi mai milităreşte.
Avantaje sunt destule. Aceste două meserii vor exista întotdeauna. Învăţământul este gratuit, dar va trebui să lucrezi pentru ei o perioada de timp.
După ce termini vei avea un loc asigurat, chiar dacă nu după 2 zile de când ai absolvit. Muritor de foame nu eşti, în niciun caz. Sunt meserii care încă sunt respectate.
Ca în toate meseriile există şi dezavantaje. Responsabilitate mare, stres mult, bani relativ puţini pentru munca şi responsabilitatea pe care o ai, însă e un salariu ok în ziua de azi, la standardele României.
Sper că am reuşit să ating toate aspectele ce te interesau. Dacă am ratat ceva sau mai ai întrebări, le aştept.
Baftă!
P.S. Am încercat să îţi trimis acest mesaj în privat, însă nu poţi primi mesaje private. Totuşi am vrut să te ajut şi am lăsat acest mesaj aici. Sper să nu te deranjeze.

| RedBloodyZz explică (pentru Sadop):

Ok mersi mult frate, dar care e treaba cu tabara de la Drajna... chiar nu inteleg e o de asta de supravetuire intructie? happy.

| Sadop a răspuns (pentru RedBloodyZz):

Nu, nu mai ai ce face.
Iar despre Tabara de la Drajna : http://www.politisti.ro/topic/8278-tabara-de-la-drajna/

| RedBloodyZz explică (pentru Sadop):

Aha mersi, dar de une sti tu atatea? Tu ce meserie ai>?

| Sadop a răspuns (pentru RedBloodyZz):

M-a interesant şi încă mă interesează această meserie, aşa că m-am informat din n surse posibile.
Încă nu lucrez.