De obicei se gasesc in mall-uri gen Carrefour sau daca nu gasesti mai bine ai comanda de pe internet
Solutia ceea mai buna este sa suni la firma furnizoare de internet, sa-ti trimita pe cineva sa monteze cablul.
Are multiple avantaje fata de un cablu cumparat gata:
1. Se poate nasura exact lungimea cablului necesar si se monteaza dupa mobila, iar unde trebuie se fixeaza cu cleme de plastic, astfel nu calci pe cablu si nu se intrerupe.
2. La trecerea dintr-o incapere in celalalt se poate da o gaura mica de 7-8mm in tocul usii sau chiar prin perete, prin care sa treaca cablul, iar mufa se pune la sfarsit pe cablu. Daca dai tu gaura la un cablu gata mufat, atunci trebuie sa dai o gaura de 17-18mm, sa treaca si mufa de pe cablu.
3. Nu trebuie sa umblii dupa cablu, ei aduc atat cablul, cat si mufele, clemele de prindere, sculele necesare
4. Lucrarea se face profesionist, cu scule si priceperea necesara si se preda verificat.
5. Plata se face cu urmatoarea factura si deseori te costa compatibil cu cablul cumparat din comert (la mine, un cablu de cca. 22m montat de ei m-a costat mai putin decat un cablu de 30m din comert, iar de deplasare si timpul economisit nu mai vorbesc).
Este in drumul meu de maine si sunt si eu capabil sa montez un cablu prim casa, am vazut cum lucreaza acesti oameni de cate vorbesti tu ca sunt profesionali cand au instalat modemul si am cerut sa fie mai lung cu 10-15m de la acel loc, ei mi-au spus ca este cablu suficient, cat despre cost, 16-20 de lei cablu de 25m
Multumesc de raspuns oricum.
Lavinia_Cristina_ întreabă: