| EugeNNio a întrebat:

Zilele trecute am primit cadou un mac mini cu osx 10.7.Este prima data cand folosesc mac asa ca nu stiu mai nimic despre sistem de operare aplicatii etc... Daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi in legatura cu aplicatiile media ce codecuri imi trebuie pentru filme,muzica cum se dezinstaleaza programele, ce antivirusi sunt cei mai buni etc... Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Freddie23 a răspuns:

Pe mac, totul este "Drag and drop", adica "Trage si lasa". Ex: Daca vrei sa instalezi in program, iei kitul programului si-l pui in folderul Applicatii. Daca vrei sa stergi orice, iei fisierul si-l tragi in cos. Daca vrei scurtaturi in bara, iei iconita si-o tragi in bara.
Nu ai nevoie de codecuri, iar pentru vazut filme ai VNC-ul.
Pt. muzica nu ai winamp, ci nesuferitul ala de iTunnes (mie nu mi-a placut niciodata).
Utorrent merge si pe mac de cativa ani, asa ca nu ai probleme.
Nu merge nici un joc pentru windows pe Mac. Sunt cateva kituri care merg pe ambele sisteme de operare WOW, Diablo 3 si mai cauti tu.
Nu ai nevoie de optimizari, antivirusi si alte programe de intretinere.
Ca sa accesezi o imagine iso, nrg, bin, dai dublu click si ti-o monteaza automat. Ca sa o scoti, tragi imaginea in cos.

Cam asta este... e facut sa poata lucra oricine, fara mari dificultati!
Trebuie doar sa uiti tot ce stiiai despre windows pana acum.

Daca nu te descurci si te hotarasti sa-l vinzi, da-mi un semn si vedem la ce intelegere ajungem!

3 răspunsuri:
| EugeNNio explică (pentru Freddie23):

Mersi f.mult pentru raspuns, florinakke, am insa o nelamurire cu vlc nu pot schimba diacriticile la subtitrare, nu stiu sa intru in meniu nu imi da nimic de optiuni, unde trebuie sa dau?

| Freddie23 a răspuns:

La toate programele intri in optiuni cu Mar+, adica mar si virgula!

| EugeNNio explică (pentru Freddie23):

Gata am rezolvat, oricum am instalat movist pentru filme mi se pare mai bun, multumesc inca o data, o zi buna!