Diferenta intre HDD si SSD se simte puternic. Insa diferenta intre 4 GB si 8 GB de memorie nu e colosala, depinde de ce fel de aplicatii rulezi.
Pai as vrea sa il folosesc mai mult pentru programe de la Adobe, gen Photoshop, After Effects, Premiere Pro
MacBook-ul functioneaza cu alt sistem de operare decat Windows-ul. Va fi greu sau chiar imposibil sa gasesti kit de instalare pentru MacOS daca vrei sa montezi SSD.
La fel de greu vei gasi si pachetele de programe Adobe pentru Mac, mai mult ca sigur doar contra cost (cumparand licentele la fiecare, separat)
Poate sa cloneze HDD-ul pe SSD (daca are suficient spatiu) si astfel are sistemul de operare gata instalat.
Din ce ai zis ai zis gresit cam tot. 1. Bagi HDD-ul nou si apesi CMD+R cand il deschizi si atunci te baga intr-un loc de unde poti sa il instalezi. 2. mi-am instalat acum Photoshop-ul CC si Premiere Pro CS6 si am avut instalat zilele trecutre After Effects CC si toate merg fara vreo eroare. Doar de viteza mai am nevoie. Deci na, acum stii ceva.
Nu te contrazic, poate exista in noile Mac-uri incorporat si kit-ul de instalare pentru OS (cu toate ca ar fi necesare cateva sute de Mb spatiu de stocare). La Mac-urile mai vechi nu exista asemenea posibilitate. Iar ceea ce priveste clonarea HDD-ului, spun drept: n-am incercat, intocmai ca n-am avut la dispozitie vreun program care sa faca corect operatia.
Dupa cate stiu, Adobe are anumite programe si la "liber", dar versiunile complete sunt contra cost. Un prieten lucreaza cu Photoshop, la care a achizitionat varianta cu licenta si l-a costat destul de substantial. Dar am intalnit si versiune simplificata, la care nu s-a cerut nici un cod de registrare, presupun ca a fost versiune free sau shareware.