Control panel, power saver. De acolo alegi performanta procesorului. Daca esti pe high performance deja merge la capacitate maxima.
Procesorului ii poti face OC si cam atat. Memoriilor ram ii poti modifica latentele si frecventa.
Salut,
Depinde de ce procesor ai, sunt procesoare care-ti permit overclock-ul si care nu-ti permit overclock. De obicei laptopurile nu-s facute pentru gaming. Nu poti schimba multe.
O zi buna,
-Helper69.
Din moment ce nu o sa-ti mai limiteze procesorul(ca sa faca economie la curent) o sa-ti mearga mai bine jocurile. Si, da, ar trebui sa vezi mai multe fps, sa se incarce mai repede, etc.
Chestia cu economia e utila cand esti pe baterie, ca sa nu sa se descarce imediat. In priza eu il tin pe high perf.
Singura problema ar fi ca, mergand la capacitate maxima, o sa se incalzeasca si mai rau. Si fiind vara s-ar putea sa devina cuptor daca nu a mai fost curatat de praf de mult timp. Dar daca ai cooling pad, aer conditionat sau macar a fost curatat de curand, n-ar trebui sa fie probleme.
Oricum in caz ca se incalzeste prea rau, o sa se inchida singur. Au mecanisme de protectie, nu se mai strica ca in anii 90'.
Nu au ce defectiuni sa apara, in caz ca se incalzeste prea mult o sa se inchida. Oricum ma mir ca nu ai avut probleme cu el in 2 ani daca zici ca nu l-ai curatat deloc.
De exemplu, windows xp nu are integrat power saver si mereu ruleaza toate componentele la capacitate maxima. Asta nu inseamna ca windows xp strica pc-uri si laptopuri.
In schimb, overclocking-ul strica pc-uri si laptopuri, adica sa-l faci sa mearga peste capacitatea maxima. Dar pentru asta ai nevoie de alte programe si racire mult mai puternica.
Ai putea sa-l lasi o zi pe high sa vezi daca se misca mai bine, si cat de rau se incalzeste. Oricum poti schimba cand vrei chestia asta, chiar si cand esti in joc.
Ok eu am modificat pana acum doar de pe desktop-click dreapta- graphics proprietati si am pus la jocul pe care il joc high performance.
Diferenta s-a vazut si in fps-uri si la cum merge acum jocul.
Daca tu spui ca nu pateste nimic acolo unde ai spus tu sa intru o sa il pun si pe acela si voi vedea.(daca sunt ambele si asta ce ai spus-o tu si aia de la graphics pe high performance nu se suprasolicita sau ceva)?
imi poti spune iar une ai spus sa intru in pasi?
de exemplu control pane-acolo-acolo si gata)
daca nu cer prea mult
Uite aici ziceam sa intri http://www.askdavetaylor.com/......ptop-1.png
O sa consume mai mult curent si o sa se incalzeasca mai mult daca is toate la high, dar asta nu inseamna ca se suprasolicita. Astia is parametri in care ar trebui sa mearga in mod obisnuit. Doar daca ii faci overclock cu alte programe se suprasolicita.
Placa video cu Intel hd e integrata in procesor, deci daca setezi procesorul o sa mearga si aia mai repede. Oricum in jocuri nu o folosesti pe aia, banuiesc.
Mda am incercat si nu am prea vazut nu stiu ce schimbari.
Daca stii si daca o sa ai timp candva o sa poti sa imi spui la un laptop g500 Lenovo cum am putea sa pun totul pe maxim? sa mearga mult mai bine jocurile cu mai mult FPS, etc.
Am spus modelul pentru a stii ce am in laptop.
La placa video amd ce ar trebui pus la Intel, procesor etc.
Doar daca vrei si cand o sa ai timp.
Nu are nimic. Ca sa iti mearga bine, alegi high performance de la poweroptions in primul rand, apoi din placa video alegi sa nu faca economie la curent, eventual prefer speed over quality(eu am nVIDIA, nu stiu ce optiuni ai la radeon).
Apoi eventual faci update la toti driverii, stergi programele inutile, sa ai cat mai putine procese care ruleaza, dezactivezi/dezinstalezi antivirusul, etc.
Dar ai grija ca programele care zic ca fac optimizare nu prea fac mare lucru.
Cea mai mare diferenta a fost cu antivirusul, cu el oprit parca aveam un alt pc. Totul mergea mai repede