Depinde pentru ce doresti sa-l folosesti si de amperajul ce trebuie asigurat.
Dupa tensiunile indicate, presupun ca doresti sa incarci sau sa simulezi tensiunea unui acumulator cu litiu (3.7V) alimentat de la bateria masinii (12V).
As dori pentru o boxă portabilă cu baterie de 3.7v pe care sa o alimentez de la priză cu un alimentator de 12v. Amperajul ar fi undeva intre 2-3A.
Bateriile de 3.7V (cum sunt si la telefoane) se incarca de la tensiune mai mare, de regula de la 5-7V.
Nu voltajul e important, ci amperajul de incarcare (si de descarcare).
Pentru regim normal, bateria se incarca timp de 12 ore cu un amperaj de 10 ori mai mic decat capacitatea (in amperi-ora) a bateriei.
In regim fortat, se poate mari curentul de maxim 5 ori, scazand invers-proportional timpul de incarcare.
Ce incarcator are boxa? (Volti, miliAmperi, mufa?)
Cat este capacitatea bateriei? (mili-Amperi-ore, mAh?)
Eu încarc boxa cu un încărcător de 5V/2A,dar în ea cred că intră doar 1A (Micro-usb). Bateria cu care a venit avea 2400mah, apoi am schimbat-o ulterior cu una de 6600.
E foarte bine si cu acel incarcator, doar trebuie sa-o incarci mai mult timp (cca 4-5 ore, nu mai mult! ).
Avantajul va fi ca, bateria va avea viata mai lunga.
Pe Maica Domnului au acolo detoate. Mergi luni la ei si intreaba i, au program de la 10 la 17