| literallythesamebruh a întrebat:

Salut! Unde pot găsi un regulator de tensiune care să coboare de la 12v la 3.7v? Eu unul nu am găsit, m-am uitat și am găsit doar module "step-down", însă nici acelea nu coboară la exact 3.7v,am găsit cel mult la 5v dar nu vreau să am neplăceri. Un link sau ceva spre produs m-ar ajuta. Mulțumesc anticipat!

6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Pe Maica Domnului au acolo detoate. Mergi luni la ei si intreaba i, au program de la 10 la 17

Bula
| Bula a răspuns:

Depinde pentru ce doresti sa-l folosesti si de amperajul ce trebuie asigurat.

Dupa tensiunile indicate, presupun ca doresti sa incarci sau sa simulezi tensiunea unui acumulator cu litiu (3.7V) alimentat de la bateria masinii (12V).

| literallythesamebruh explică (pentru Bula):

As dori pentru o boxă portabilă cu baterie de 3.7v pe care sa o alimentez de la priză cu un alimentator de 12v. Amperajul ar fi undeva intre 2-3A.

Bula
| Bula a răspuns (pentru literallythesamebruh):

Bateriile de 3.7V (cum sunt si la telefoane) se incarca de la tensiune mai mare, de regula de la 5-7V.
Nu voltajul e important, ci amperajul de incarcare (si de descarcare).
Pentru regim normal, bateria se incarca timp de 12 ore cu un amperaj de 10 ori mai mic decat capacitatea (in amperi-ora) a bateriei.
In regim fortat, se poate mari curentul de maxim 5 ori, scazand invers-proportional timpul de incarcare.

Ce incarcator are boxa? (Volti, miliAmperi, mufa?)

Cat este capacitatea bateriei? (mili-Amperi-ore, mAh?)

| literallythesamebruh explică (pentru Bula):

Eu încarc boxa cu un încărcător de 5V/2A,dar în ea cred că intră doar 1A (Micro-usb). Bateria cu care a venit avea 2400mah, apoi am schimbat-o ulterior cu una de 6600.

Bula
| Bula a răspuns (pentru literallythesamebruh):

E foarte bine si cu acel incarcator, doar trebuie sa-o incarci mai mult timp (cca 4-5 ore, nu mai mult! ).
Avantajul va fi ca, bateria va avea viata mai lunga.winking