Întrebare recomandată | Fresh a întrebat:

Va rog spuneti-mi de ce anume trebuie sa tin cont la achizionarea unor noi componente pentru Pc. Doresc sa construiesc unul nou si as vrea sa stiu dupa ce anume sa ma ghidez in achizitionarea unui nou procesor (dupa ce imi dau seama ca este unul puternic), a unei placi video si a unei placi de baza. Va multumesc happy

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut,in primul rand trebuie sa te ghidezi dupa bugetul tau,la procesor trebuie sa tii cont de frecventa, numar de threads, numarul de nuclee(adica core)si generatia procesorului conteaza, la placa video conteaza tipul de memorie, de obicei gddr5 este cea mai buna, conteaza numarul memoriei, conteaza chipset-ul si rezolutia placii, la placa de baza conteaza chipset-ul video, iti recomand x99 dar placile de genul asta sunt cam scumpe, conectori backpanel, adica usb 3.0, hdmi, placa audio 7.1, ca sa ruleze pc-ul fara probleme poti pune memorie ram tip ddr4 si un ssd de viteza mare.
Astea ar fi lucrurile fundamentale de care trebuie sa ti cont.

| Fresh explică (pentru anonim_4396):

Pai la unele lucruri sunt un pic confuz. Am gasit procesoare de 200 de lei cu specificatii identice ca la alte procesoare de 800-900 lei, si mai mult de-aia am si intrebat, pentru ca sigur nu este vorba doar de ''brand''.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Fresh):

Nu se poate aceleasi specificatii, nu poti compara un Intel G3220 Dual Core cu un I5 4670K Quad Core.

| DryIce a răspuns:

Placa video e pentru jocuri. Iti explic doar la ea si doar la nVIDIA ca nu-mi plac amd. Ea are pipes/threads care sunt cele mai importante, cu cat mai multe cu atat mai bine. Ele au viteza, core clock, cu cat mai mare cu atat mai bine. Dupa asta mergem la memorie. Memoria in sine poate fi gddr3 sau 5, 5 inseamna mai rapid. Marimea memoriei daca ai single monitor 2k chiar si 4k ajunge 2gb memorie. Daca vrei 10 monitoare trebuie gtx titan care are 12gb memorie sa duca la toate monitoarele. Memoria asta are viteza de scriere in ea, adica memory clock, cu cat mai mare cu atat mai bine ca ajuta la fps, degeaba e tare core clock daca e varza memory clock. De asemenea memory clock trece printr-un portal numit bandwitch. Asta de obicei e pe 128 bitt. Cu cat mai mare cu atat mai bine, poate ajunge si la 512bitt marimea. (Viteza de scriere in memorie tine cont de marimea de banda bandwitch. Daca bandwitch e 256bitt viteza memory clock poate deja sa scada. Daca e 64bitt viteza trebuie enorm de mare sa compenseze.)... Asta de inceput dupa asta vin si output render procesors si altele dar esentialul e ce am scris la inceput. La procesoru CPU e alta teorie dar mai simpla.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu exista procesoare cu specificatii identice si pret diferit. Acum, ca nu esti tu in stare sa faci diferenta intre un proc simplu si unul care contine un "K" in denumire, e cu totul alta poveste. Cel mai simplu e sa rogi pe cineva care se pricepe sa ti-l faca, n-ai cum sa inveti tu cu ce se mananca calculatoarele peste noapte.