Depinde de buget, eu zic ca e bun si Asus. Despre HP nu cunosc nimic sa fiu sincer. Si parerea mea e ca nu are rost sa dai bani mai multi pe ceva ce poti gasi la pret mai redus si la fel de performant. HP-urile de nu ma insel sunt mai scumpe
Laptopurile folosesc aceleasi componente toate... procesor fie AMD sau Intel, placa video fie AMD sau nVidia.
Diferentele dintre doua modele diferite cu aceleasi specificatii consta in aspect, calitatea ecranului si performanta racirii componentelor.
Posibil, eu nu m-as intinde la prea multi bani. Tu faci cum vrei.
Recomand Dell! Și să aibă bateria detașabilă!
Dintre cele două branduri propuse de tine: HP!
Daca vrei calitate garantata, iti sugerez sa alegi Dell. Lucrez cu Dell mai ales pe parte de servere si sunt foarte multumit de calitatea care o au. Am lucrat si cu HP, si ei sunt in regula, dar Dell e de top.
Referitor la ce zicea aici "Superior", pe langa partile componente care alcatuiesc un laptop, e vorba si de placa de baza, structura bios-ului, componentele hardware extra + suportul tehnic.
Ca un raspuns direct la ce ai intrebat tu, iti sugerez Asus, asta datorita placii de baza. Am detinut o placa de baza Asus timp de 12 ani, care a trecut prin multe. De la multiple pene de curent pana la scurtcircuitari, insa, datorita protectiilor pe care le are, a dus totul cu brio.
Da, de obicei cu cat e mai scump, cu atat e mai bine construit, si are componente mai puternice, dar si o racire mai bine proiectata.
E vorba de pretentiile de fond:
sa fie suficient de puternic pentru nevoile tale, caci componentele de baza nu se pot inlocui.
Sa nu se incalzeasca.
Bonus, sa nu faca ventilatoarele prea urat.
Si de pretentiile de forma:
sa nu fie construit dintr-un plastic subtire care sa trosneasca la orice atingere.
Sa fie usor.
Balamalele sa fie rezistente.
Sa tina bateria mult.
In afara de diferentele enumerate de colegul, ar mai exista: BIOS-ul, driverele (in special driverele pentru chipsetul placii de baza si actualizarile de firmware pentru procesor. Restul le poti gasi si in alta parte de regula, pe site-ul producatorului respectivei componente).
Ideea e ca Gigabyte sta groaznic in ultima vreme la capitolul BIOS, sunt extrem de instabile. Dar cum nu aveai trecut Gigabyte pe lista, anyway...
Mai bine spune ce buget maxim ai, si ce doresti sa faci cu el.
In afara de Asus si HP, mai exista si Dell sau Lenovo.
Foarte bune si ele, cand au sub capota componentele potrivite.
Daca vrei sa il alegi singur, tine cont de urmatoarele:
Daca procesorul nu are minim 4 nuclee cu frecventa DE BAZA la macar 2. 6GHz (si frecventa Turbo in jur de 4.0-4.2 GHz), treci mai departe.
8GB RAM DDR4 (sau 16GB obligatoriu daca vrei jocuri.)
Daca doresti si gaming, sa aiba si placa video dedicata, minim GTX 1050, sau GTX1650.
SSD de 512, preferabil cu NVMe.
Ecran de 15 inch, si 250+ cd/m2 luminozitate.
Am văzut ieri la Carrefour un laptop HP de 1900 lei cu i5 gen 10 si MX350 ca placa video, 8 GB ram 2600 mhz m, ssd 480 GB si baterie cu autonomie de până la 7 ore. Sunt fan Intel așa ca Intel ar putea fi mai bun pe a 11 a generație.