| FoxyMyHero a întrebat:

Vreau sa imi descarc Ubuntu pentru ca Windows este deja vechi iar pc-ul meu este plin de virusi si m-am plictisit de windows.Intrebarea mea este:am incercat sa il descarc dar este file iso si nu stiu vreun program care sa il deschida! Ma puteti ajuta?
PS:am reusit odata sa il deschid dar mi-o dat dat ceva eroare! plzz help me!

Răspuns Câştigător
| dannyel86 a răspuns:

Fisierele iso se inscriptioneaza pe disc cu softuri si proceduri anume (spre exemplu Nero, cu "Burn image to disc"). Trebuie intai pusa imaginea iso pe cd (daca e pana la 700 mb) sau dvd (peste 700 mb), pentru ca Ubuntu sa poata fi bootat si instalat de pe cd/dvd. Gasesti tutoriale explicite pe net despre cum sa faci treaba asta.

4 răspunsuri:
| FoxyMyHero explică (pentru dannyel86):

Am un cd exact 700 mb! E bun?
Dupa ce o bag pe disc ce fac?

| K0sti a răspuns (pentru FoxyMyHero):

Ii faci niste poze pentru posteritate, dupa care pui mana si citesti sa vezi ce poti face cu un sistem de operare pus pe un CD!

| dannyel86 a răspuns (pentru FoxyMyHero):

Inainte sa te apuci de instalare, e nevoie sa te documentezi despre ce setari trebuie facute si ce proceduri se recomanda a fi executate. Te sfatuiesc sa incepi cu etapele instalarii unui Windows, pentru a te familiariza cu procedeul instalarii unui sistem de operare, apoi sa treci pe Ubuntu.
Mai jos ai un tutorial despre instalare Ubuntu si poti vedea si care sunt setarile, dar fara informatiile elementare despre aceste etape, e bine sa lasi treaba asta pentru cineva care are cunostinte IT. Nu e rau ca vrei sa inveti, dar mai intai te uiti cum fac altii care stiu sa instaleze un sistem de operare si abia apoi iti faci curaj sa pui singur Windows, Ubuntu sau ce sistem vrei tu.
http://nib.ro/03/19/manual-de-instalare-ubuntu-ghid-complet/

| FoxyMyHero explică (pentru dannyel86):

Ms mult!