| WaveSync a întrebat:

Salutare!
Am o 'colectie' de poze si video stranse de-a lungul timpului care sunt salvate pe DVD-uri si cum toti stim asta, CD-urile si DVD-urile in timp se pot degrada si chiar nu vreau sa pierd pozele si video... Plus de asta, recent mi-am cumparat un aparat foto, pozele in medie la 6 Mb/poza, video HD de 3 minute aproape 1 Gb, deci am nevoie si de ceva mai mult spatiu...
Doresc sa-mi achizitionez un hard extern... m-am axat pe Seagate Expansion 2TB, 3.5", 7200rpm, 32MB, USB 3.0 ( la eMAG costa 380 lei), mi se pare destul de accesibil la memoria de stocare pe care o are...
Mi-ati putea spune, va rog:
1. Ce parere aveti despre produsele Seagate?
2. Au produse de calitate?
3. Sunt rezistente?
4. M-ar interesa si care este durata de viata a unui hard extern in conditiile in care nu il voi tine conectat permanent la PC, ci decat in momentul in care stochez pozele si videoclipurile pe el (in rest il tin in cutia lui)?
Astept raspunsuri, va multumesc!

Răspuns Câştigător
| sltlp a răspuns:

1. Da sunt foarte ok.
2. Da.
3. Nu, explic dupa.
4. si cu 3 aici. Orice mediu de stocare gen hdd extern/intern are si el "belelele" lui. Ele se pot derada, pot sa apara bad-uri la suprafata, sectoare lente, si asta fara sa fie vina ta. De asemenea, foarte important la hdd-urile externe, sa nu le scoti NICIODATA de la pc fara sa dai deconectare din pc. De asemenea, niciodata sa nu misti un hdd extern in timp ce functioneaza. E recoamdnat ca dupa ce il decoenctezi de la pc sa il lasi 30 secunde inainte sa il pui unde zici tu ca platanele sa se opreasca, si sa nu ai surprize ca se defecteaza fara motiv.
Deci pe final, daca e sa fie unul ok(ca mai sunt si care se strica, mereu e asa), te poate tine si 10 ani sau mai mult. Daca e sa ai ghinion, cum e adesea din diferite motive, durata medie de viata se poate modifica.
Si am vazut ca ai zis de camera ta ca scoate 1gb la 3 minute. Asta e problema de la camera deoarece nu poate compresa videoclipul in timp real, rezultand o dimensiune ridicola. Ca un sfat, ca sa scazi din dimensiunile existente fara motiv, cauta un program bun gen Sony vegas si rerandeaza-le la 1080p(probabil atat folosesti), musai mp4 h264. Si astfel din 1 gb o sa scoti la 100-200 mb fara mari pierderi de calitate.

6 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Seagate si Western Digital sunt cele mai bune dupa parerea mea. Eu am si din unul si din celalalt.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Viata? N-am stat sa ma uit nici cand. Cand a inceput sa "scartaie" l-am schimbat pentru a nu pierde datele.

| AndreiBlue a răspuns:

Salut..Eu am un Seagate Expansion de 1TB (cumparat anul trecut de BlackFriday de la eMag), sunt foarte multumit de el! Eu zic ca isi merita banii.

| WaveSync explică (pentru Salontanul):

Da.ma gandeam ca ar putea avea o durata de viata.Adica, pe un site, romanesc, ma uitam la niste SSD-uri, intr-adevar, nu erau HDD-uri si scria ca functineaza 2 milioane de ore fara sa aiba nici un fel de problema, asta insemnand undeva la 228 de ani.
Intr-adevar, am aflat ca sistemul nu-i acelasi la SSD ca si la HDD, dar ma gandea ca totusi poate au si HDD-urile o asemenea durata de viata big grin

| WaveSync explică (pentru sltlp):

De fapt, eu folosesc un Fujifilm FinePix S4900.Videoclipurile le inregistreaza la 720 tongue
Multumesc frumos pentru raspunsuri si ca ai detaliat, apreciez! happy

| sltlp a răspuns (pentru WaveSync):

Si ssd-urile se pot strica. De aceea e recomandat adesea sa ai doua copii(Gejn cum ai zis tu hdd extern+ceva cloud sa zicem).
Sau daca vrei sa fie 100% sigur, adica sa nu ai nici o grija ca se strica ceva, recomand eventual un raid(adica sa fie o copie identica pe fiecare din hdd-uri).
QAM vazut ca ai zis ca filmeaza 720p. Si mai bine. Dimnensiunea o sa scada pana la jumatate fata de 1080p/