Daca ai habar un pic de calculatoare urmeaza instructiunile daca nu cere ajutorul altcuiva
SURSA
1 desfaci toate firele de la unitate inclusiv alimentarea
2 pune unitatea undeva sa poti sa lucrezi comod
3 desfaci carcasa la pc
4 culca unitatea pe lartea dreapta
5 tii de sursa si desfaci suruburile care o tin prinsa de unitate
6 pui suruburile deoparte sa nu le incurci
7 fara sa desfaci cablurile de la sursa iei o placa de lemn sau un fund de bucatarie atat de mare incat sa poti sa asezi sursa pe placa
8 desfaci suruburile de la sursa
9 desfaci capacul de la sursa
10 iti iei o penseta si betigase de urechi
11 o cureti cu atentie sa nu rupi ceva de acolo ( ca altfel te-ai ars)
12 curata cu atentie paletele de la ventilator
13 ATENTIE nu baga aspiratorul sa o cureti
14 asamblarea
15 ii pui capacul la sursa
16 infiletezi suruburile sursei sa nu le incurci
17 bagi sursa in unitate si ii infiletezi suruburile
PROCESOR
1 bagi betisorul de urechi prin radiator usor
2 cureti paletele de la veltilator
3 cam asta e la procesor fara sa il demontezi
ASAMBLAREA
1 ii pui capacul la pc
2 bagi toate firele la unitate (tastatura mouse) ultimul fir sa fie alimentarea
Sper sa te ajute BAFTA
Zhomotu poate fi produs de la ventilatoru de la sursa de la procesor. etc. pentru asta ar trebui sa iti cuperi o sursa mai slim. nu stiu ce sa zic.
Ti-a raspuns itsoft.Cooler-ul de sursa si de la procesor poate si ala de placa video.La mine se aude mai tare ca eu am scos capacele laterale la carcasa.Asta este, ce sa faci schimbi sursa si cooler-ul procesorului?
Asa am patit si eu se auzea un zgomot mai mare si am desfacut toate cooler-ele le-am curatat de praf si le-am strans foarte bine
2 Variante : desfaci carcasa si cureti ventilatoarele de praf si pui niste ulei fin pe axa de la paleta ventilatorului(de la sursa si procesor) sau iti cumperi un cooler aftermarket mult mai silentios.
Esti in paralel eu la laptop unul care trage aer serios uns acum 3 ani si lucreaza ca in prima zi de ungere. http://laptopulmeu.net/wp-content/uploads/2010/02/cooler-5.jpg Aici se pune ulei fin de preferabil pentru masina de cusut nu ulei de gatit.
cristianorudi7 întreabă: