| Th3Li0N a întrebat:

Salutare.Am o problema un prieten nu vrea sa recunoasca ca Pentium 4 3ghz (cica 2cpu) nu e dualcore el tot zice ca l-a testat dxdiag scrie ca e 2cpu, pes 2009 zice ca are procesor 2cpu si cpu-z zice ca are 2 cpu dar degeaba tot nu e dual core de ce? Pentium 4 nu are cum sa fie dualcore am intrat pe site de la pentium si nu exista pentium 4 dualcore dar el tot crede ca are procesor dualcore eu tot ii explic ca nu are cum sa fie dualcore dar el tot insista.Il lamuriti va rog eu sa inchei acest subiect? Spunetii voi ca poate pe voi o sa va creada.(PS : laughing pentium 4 dual core laughing )

Răspuns Câştigător
| Jipa95 a răspuns:

Da ia descarca acest programel, si intra in el la CPU si spune la cores cat scrie 1 sau 2?
https://www.piriform.com/speccy

17 răspunsuri:
| AlyxandirClaw a răspuns:

Pentium 4 are hyper-treading (HTT), ceea ce il simuleaza ca fiind dual core.
Nu este dual core.

| ily10 a răspuns:

Pentium 4 are un singur nucleu.Procesorul dual core are 2 nuclee.

| Jipa95 a răspuns:

Click dreapta pe my computer-> proprietati, si unde scria acolo la procesor Pentium 4 trebuie sa scrie de 2 ori cam asa : @3.0 Ghz 3Ghz daca scrie de 2 ori, este dual-core, daca nu este single.

| AdreAdre a răspuns (pentru Jipa95):

Eu sunt acel prieten.si da, imi scrie Intel(R) Pentium(R) 4 3. 00GHz 2. 99GHz

| Jipa95 a răspuns (pentru AdreAdre):

Da este dual-core procesorul.

neluL
| neluL a răspuns:

Pentium 4 are 1 nucleu si 2 fire de executie datorita tehnologiei hyper treading, de aceea lui ii apare in dxdiag 2 nuclee din care doar unul singur este nucleu fizic. Arata-i asta
http://i.imgur.com/PIXdNh2.jpg

| mihai69 a răspuns:

La P4 a apărut conceptul de HT (hyper-threading); majoritatea programelor de benchmark le tratează ca fiind procesoare multi-nucleu, dar din păcate se înșeală. Sunt dual-core numai virtual!
===
"Pentium 4" brand was used only for high-performance single-core desktop and mobile microprocessors.
===
... de aici: www.cpu-world.com/CPUs/Pentium_4/index.html

| AdreAdre a răspuns (pentru Jipa95):

Dar de ce imi scrie Intel(R) Pentium(R) 4 3. 00GHz 2. 99GHz? nu trebuia si la a 2-a sa scrie tot 3. 00GHz?

| AdreAdre a răspuns:

Ma lasati vrajeala doar Jipa95 a avut dreptate..si la PES 2009 imi dupa numele procesorului imi scrie x2...

| Th3Li0N explică (pentru AdreAdre):

Off ma neintelegatorule, de ce nu accepti ca nu e dualcore? Pentium 4 imposibil sa fie dualcore

| Th3Li0N explică (pentru AdreAdre):

Tu nu vezi ca are doar 1 Cores? laughing

| Th3Li0N explică (pentru Jipa95):

Ms ca l-ai lamurit ai o funda din partea mea

| Jipa95 a răspuns (pentru AdreAdre):

Single core.

| RB26DETT a răspuns (pentru Jipa95):

Fara sa descarce nimic, daca se pricepea putin se ducea in start, la run scria regedit apoi cauta in HKEY-local machine>hardware>description>system>central processor si acolo daca vedea 2 foldere numite 0 si 1 insemna ca este dual core, daca vedea numai unu, single core, dar nu cred ca un pentium 4 ar putea fi dual core

| AdreAdre a răspuns (pentru RB26DETT):

Imi vede 2 fisiere, 0 si 1.

| Th3Li0N explică (pentru Jipa95):

We are anonymous. We are Legion.We do not forgive.We do not Forget. Expect Us. Scuza-ma dar am aici de-a face cu un user anonymus sau doar ti-ai pus poza aia de fita?