Uita-te daca are 2 sloturi separate de RAM (in cazul multor modele ieftine, 1 placa de RAM e direct sudata (cositorita) de placa de baza), asa ca doar la 1 slot poti umbla sa o schimbi, in caz ca se defecteaza sau ca doresti mai mult.
Cand adaugi 2 capacitati diferite (de exemplu placa sudata de placa de baza are 8GB, iar tu adaugi in unicul slot disponibil o placa noua ce are 16GB, pierzi lucrul in Dual Channel, adica 30% din performanta RAM-ului).
AMD Radeon™ Graphics cu 7 unitati de executie (adica placa video integrata in procesor) impreuna cu 16 GB RAM (din care 8GB trebuie setati pentru placa video din BIOS),
duce Valorant la peste 100 FPS
la rezolutie FullHD si la setari low (probabil media o sa fie undeva la 115 fps).
In CS Go ar trebui sa obtii 80-90, deci nu extraordinar, dar jucabil.
Ce pret are?
Duce CS:GO, Minecraft, Valorant și chiar GTA V pe setări low-mid cu performanță satisfăcătoare.
O scula foarte misto pentru office, navigat pe net. De jucat jocuri PE EL? Hell, no. Ia mai bine si joaca cu GeForce NOW, ca sa nu omori laptopul degeaba.
"slot 1: 8gb
on board: 8gb"
In traducere : 8 gb sudati de placa de baza, si un slot in care se afla 8GB, dar daca încerci vreodată sa mărești memoria, adăugând o placa de 16GB, pierzi lucrul în DualChannel. O sa ai memorie mai multa, dar care va avea o performanta cu 30% mai mica decât actuala.
Ceea ce e de evitat, mai ales atunci când și placa video se folosește de acel RAM.
Insa dacă te mulțumești cu cei 16GB, performantele în jocuri de genul amintite, vor fi satisfăcătoare.
Despre alte jocuri cu grafica pretențioasă nu poate fi vorba pe o placa video integrata.