E sansa mare daca sunt documente office sa i le stearga complet daca virusul si-a facut locsor de frica frica si inmultire in vba. Cel mai bine e sa faca cum a zis, dar sa le faca conversia in libre office de pe linux si sa le deschida. Daca zice ceva ca nu a gasit fisier sau nu are permisiunea sa deschida ceva, trebuie salvate ca fisier normal (docx, xlsx), nu fisier cu macrocomenzi activate (docm, etc.). Daca nu zice nimic, sunt curate.
"m un stick USB infestat cu viruşi....Cum să fac?"
scanează-l cu un antivirus local sau online, de exemmplu:
https://www.eset.com/us/home/online-scanner/
Pai bun, si ce rezolv cu asta? Doar cu o scanare nu scap de toti virusii. Pe Win10 nici nu mi-l deschidea. Imi scria ca e infestat sau ceva asemanator.
Dacă omul ar fi folosit vreun antivirus ar fi stiut că după scanare, antivirusul de bun simț iți spune ce a descoperit și tot de bun simț te intreabă ce să facă: să curețe, să șteargă sau să-l lase (pe fișierul infectat desigur) în plata domnului. Concluzia e că nu sunt surprize.
Dacă ințelegi ce zic...
Poti incerca sa iei fisierele pe sistemul cu linux si sa copiezi continutul, nu fisierele, macar sa ai continutul.
Poti incerca sa copiezi continutul si dupa sa-l pui intr-un fisier txt, gasesti tu...
Nu cred ca o varianta gratis de antivirus iti poate curata bine un fisier/dispozitiv. Antivirus platit n-am. Metoda pe care o sa o folosesc e ce a zis catank000, iar apoi am sa formatez complet stickul.
"Nu cred ca..."
Alexică mamă, nu e pe crezute, e pe făcute. Ai intrebat, ți-am dat o soluție. Dacă tu știi mai bine, nu intreba, răspunde tu altora.
"Succesuri"
Dar se mai intampla in oras la xerox-uri sa ti-l infecteze si nu e vina ta, e vina alora. Si a scris ca Windows nu-l citea ca e infectat, deci el are antivirusul din Windows care e uluitor de strict, nu te lasa si gata. Da, Eset te lasa sa rulezi oricum daca vrei sa o faci. Eu am incercat 2 zile sa dezactivez complet Win Defender ca rula simultan cu Bitdefender cumparat si n-am reusit decat pana la ora fixa. O dat refresh la iconite si s-a apucat sa scaneze ca nu stiu ce tampering detected.
anonim_4396 întreabă: