| SynapseNinja a întrebat:

Ce părere aveți despre GIMP? Este un editor bun? Pot să scot un design web de calitate, și dacă nu, ce editor îmi recomandați? Știu, o să-mi recomandați ori Corel Draw ori suita celor de la Adobe, dar sunt destul de scumpe. Mulțumesc.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| unvecin a răspuns:

E fain să știi GIMP. Pentru mine, la început n-a fost foarte intuitiv, dar am urmărit un curs de la lynda.com care mi-a lămurit cum merg lucrurile.

Totuși pentru design folosesc mai des Inkscape. La fel, la început îți trebuie răbdare până te obișnuiești, dar pe urmă (cel puțin în cazul meu) îl găsesc super.

Desigur, pentru productivitate maximă, produsele de la Adobe, dar reușești și cu Inkscape + GIMP să faci muncă serioasă, chiar s-a întâmplat că am produs chestii finale folosite la proiecte de interes.

Ce-mi place la Inkscape e că poți foarte ușor să aliniezi lucrurile, spațiile, textele, să grupezi lucruri să revii la obiectele inițiale. Și evident faptul că e vectorial, poți exporta la ce dimensiuni vrei și să aceeași calitate.

Pentru web design vei învăța mai mult decât cum să folosești niște unelte. Vei învăța cum să faci lucrurile să funcționeze pe ecrane de dimensiuni diferite, cum să potrivești culorile, texturile, font-urile, detaliile etc ca să sune bine. happy

Spor!

5 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

GIMP e destul de ok, dar daca doresti ceva mai bun la un pret mic --- Affinity Photo

Sau daca vrei design vectorial, de la aceeasi firma --- Affinity Designer

(poti astepta reduceri, eu am luat Af Photo la fix 40 euro)

sau Corel Paint Shop Pro care nu are licenta pe viata, ci doar pana la urmatoarea versiune majora, (la care nu esti obligat sa faci update daca iti ajunge ce ai deja)

| Doja a răspuns:

Gimp e bun. Totusi poti incerca photoshop la pretul de 5 shaorme pe luna.

| SynapseNinja explică (pentru NLS):

Mersi mult de pont.

| DoctorWh0 a răspuns:

GIMP este un program excelent. Ii dau cu mana pe inima nota 10 cu felicitari. Poti face absolut orice poti face pe photoshop. Bineinteles, nu arata la fel de bine ca photoshop si probabil ca nu are unele chestii care photoshop le are. Totusi, pentru un program free, nu ai ce sa comentezi. Si pentru web design, daca ai un iMac sau macbook, atunci iti recomand si Sketch. Forate bun programul. Poti foarte bine sa faci nu numai web design, dar si aplicatii pentru Android/ ios/ mac/ windows( doar interfata nu programul in sine). Daca esti pe windows, atunci incearca Lunacy. Este nou, si, cel mai important, 100% gratuit.

| SynapseNinja explică (pentru DoctorWh0):

Mersi.