| marianpurdea a întrebat:

Salutare, doresc sa-mi achizitionez o imprimanta, dar nu stiu ce imprimanta sa-mi iau, as dori doar sa fie usor de intretinut, adica sa nu trebuiasca sa bag multi bani pentru consumabilele ei, ce consuma ea, adica cartuse sau asmdp…
Nu prea ma pricep, va las pe voi daca sunteti amabili sa-mi recomandati una.

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Una cu laser, tine tonerul ala 1000 de pagini lejer

| NLS a răspuns:

Doar imprimanta, sau multifunctionala (imprimanta, scanner, xerox)?

Cele mai ieftine pe perioada lunga sunt cele cu cerneala cu butoias (CISS). DACA tiparesti un volum mai mare de 20 pagini pe saptamana.

Insa daca nu printezi un volum mai mare pe luna, nu merita sa iti cumperi altceva decat Laser alb-negru (cele color sunt scumpe).

Cea mai ieftina imprimanta multifunctionala laser color costa 1350 RON.

https://www.pcgarage.ro/......a-la-1400/

#########
Cea mai ieftina imprimanta multifnctionala cu cerneala CISS, costa 850-900 RON

https://www.pcgarage.ro/......na-la-900/

Costurile de reumplere sunt dupa cum urmeaza:

pret mic _______________________________pret mare
cerneala CISS < Laser < cerneala clasic (cu cartus)

Daca tiparesti sub 10 pagini saptamanal, NU merita sa iti cumperi nici un fel de imprimanta! _! _!

| relian a răspuns:

Eu is de parere ca irosesti banii aiurea, imprimantele nu sunt bune pentru oamenii acasa, mai ales daca o folosesti rar.

Imprimanta este buna daca printezi zilnic cu ea cate ceva, altfel nu este buna.De ce?
Simplu, tu daca printezi la o luna cateva pagini, sau la stiu si eu sapatmana sau saptamani, acel cartus, daca sta nefolosit se va usca, apoi te vei trezi ca vrei sa printezi ceva si nu ai cu ce.

Sa te duci apoi sa cumperi alt cartus, sau cartse, alti bani, doar sa printezi tu cateva pagini, apoi iar cine stie cand vei folosi, si iar se va usca.

Daca insa printezi zilnic, atunci da se merita.Altfel nu cumpara, mergi si fa-ti treaba undeva, platesti citiva bani si iti rezolvi ce ai.

Referitor la ce fel de imprimanta sa cumperi, cele mai bune is alea cu laser, dar is mai scumpe si cartusul este mai scump.
Numa ce am aruncat eu acum o imprimanta laughing noua, odata folosita sa printez 2 pagini, cartusul s-a uscat ca stat nefolosit luni de zile laughing am aruncat-o linga gunoi de o vrea careva.
Bine nu era a mea era a unui prieten, i-am spus si lui exact ce iti zic si tie acum, nu a vrut sa asculte, acum mi-a dat-o mie so arunc laughing

Pe aici pe la mine gasesti imprimate pe orice margine de drum laughing pe la aptm zi de zi gasesti, bune, modele noi, oamenii asa fac, nu realizeaza ces cu acester imprimamnte,. cumpara, apoi le arunca ca is cam inutile, atunci cand printez din an in paste.

| Mihaitza7312 a răspuns:

Xerox 3025, imi tine un cartus si cate un an

| G777 a răspuns (pentru relian):

Ai aruncat toată imprimanta doar pentru ca s-a terminat cartușul? Cartuș care costă 50 de lei și te tine câteva luni sau chiar mai mult în funcție de cat folosești imprimanta.

| AdrianGht a răspuns:

Salutare! Iti recomand una pe laser. Am si eu de cativa ani de zile si nu am schimbat nimic la ea momentan. Printez in mod regulat (la cateva zile). Sau una pe CISS. Este mai accesibila la reincarcare decat una pe cartuse simple. Cartusele simple nu le recomand, sunt scumpe, trebuie printat des ca altfel se infundau. Gasesti modele de imprimanta si pe https://www.pcgarage.ro/......tip-ciss/,

iti las si un cod de reducere valabil pentru aproape orice comanda pe site: VU2AATJJ
codul se introduce inainte de finalizarea comenzii in sectiunea cosul meu apasand pe "Ai un voucher, cupon de reducere sau card cadou? Click aici sa-l introduci."

| relian a răspuns (pentru G777):

Da, asa se arunca aici, gasesti chestii de astea pe toate drumurile aruncate, de la computere la televizoare si paturi si orice vrei laughing
Omu cand vede ca ceva nu-i foloseste nu le aduna, mai ales daca sta la aptm ca nu face din aptm depozit si odata ce sa lamurit cum sta treaba, adica ca imprimanta sa printezi din an in paste o pagina, nu merita, le arunca, pe aici costa putin, nu-i mult, asa ce sa faca cu ea?
De regula unia le mai pune o hartie si scrie ca este buna, care e curios sa o ia laughing
Cartusul costa cit jumate de imprimanta, cumperi 2 cartuse deja iei alta imprimanta laughing si daca nu folosesti se uscua, exact asta s-a intamplat cu prietenul asta ce zic, si de aia a aruncato, desi eu i-am zis inainte ca nu-i bun.

Asa ca daca am ceva de printat ma duc la Fedex, dau citiva centi dealde 08 centi, sau cit e si printez o pagina la aia, imprimanta nu merita, decat daca ai afacere si printezi zilnic cate ceva.

Imprimanta era noua, doar ce printase doar cateva pagini, apoi na mai folosito, cartusul s-a uscat, a vrut sa printeze iar ceva, si nu mai functiona, ca era cartusu tun uscat.

Nu merita sa cumperi imprimanta daca printezi rar.Eu daca as vrea o imprimanta cumpar, dar daca as vrea moca, ma duc pe la blocuri si gasesc mormane laughing da nu-s curios.

Aici gasesti orice, de la frigidere, masini de spalat, paturi, orice timpenie, vantilatoare, microunde, orice, dar nu ai nevoie, daca stai cu chirie ai toate, nu trebuie sa vii cu nimic, ai bucatarie dotata cu toate, asa este orice casa, sau aptm inchiriat, sunt chestii standard si obligatoriii sa le aibe acel aptm
TV nu, dar multi cand se muta le lasa acolo le duce la gunoi laughing isi cumpara altele unde se muta, nu-i probmlema.

Aici nu ai cum sa pastrezi lucruri, pentru ca chestia asta dea cumpara lucruri este ceva obligatoriu laughing este daca vrei un fel de Job, este ceva ca si cum ai minca, fara sa faci cumparaturi o iei razna laughing vorba vine.

Aici toti au sute de haine, sute de pantofi, cu multe nu sau imbrcat niciodata, au si etichete pe ele, si eu am asa balamuc, ma imbrac si incalt tot cu cateva, restul le am acolo, uneori mai le selectez si trimit in RO, dar apoi iar cumpar laughing
Asa este aici, oamenii cumpara f multe lucruri ca o activitate, cum ai zice tu hai sa ne plimbam.Nu stiu de ce fac oamenii asa, eu mam cam lecuit, nu mai cumpar, dar mai toti asa fac.
Nu mai zic cu decoratiuni de sarbatori, chiar daca au, se uita la ele, astea is de anul trecut, gata le ajunge am vazut altele mai frumoase, le cumpar pe astea anul asta.
Ai prosoape, le tii cateva luni, te duci pe la mall ia sa iau un prosop parca asta are culoarea mai frumoassa laughing si asa cu orice, cu absolut orice.
Nu sta nimeni sa se uita vai arunc imprimanta buna, o arunca si noua cu eticheta pe ea nu-i problema, asa se practica pe aici.

Odata chiar voiam sa ma apuc sa adun de astea electronice, dar apoi m-am mutat cu jobu si mam lasat.Ma gandeam, sa pun anunt la gunoi, unde oamenii arunca, ei arunca toate acolo, cei mai multi asa fac si zic daca se duce la gunoi nu le vezi si zic, punem o hartie scriem sa le lase acolo, ca e pericol sa se arpinda laughing
Iara eu sa le colectez si apoi sa extrag aurul din contactele astea din electronice.
Dar am zis las-o moarta ca nu-s eu facut pentru astea, desi unia asa fac, si scoate ceva aur in felul asta.

Scuze ca am scris pe linga, dar asa sa iti faci idee de ce oamenii arunca lucruri.
Uneori arucna si bijuterii de aur laughing nu se uita, am vorbit cu un homeless de asta si gasise cateva bijuterii de aur la gunoi pe unde cauta el.
Asa se procedeaza pe aici prin US.

| recedaniel1 a răspuns:

Sa ei un xerox