| rotarugeorgemarius a întrebat:

Salutare. Îmi doresc să-mi cumpăr un Laptop și aș dori să știu, care din ele redă un sunet EXTERN prin mufa jack de 3.5 MM, la o calitate cât mai Premium? Menționez că îl " cuplez " la o boxă SONY CMT-X7 CD. Vă mulțumesc frumos și aștept răspunsul vostru.

6 răspunsuri:
| Wolf1988 a răspuns:

Niciunul.Apple se descurca ceva mai bine la partea audio.
Ai nevoie de un dac extern prin usb si obtii doua canale audio de o calitate foarte buna.Chiar mai buna decat multe cdplayer din comert de sute de Euro.

| Simpatic a răspuns:

In principiu cam toate laptopurile au o placa de sunet integrata decenta dar nu premium! Deci toate dau muzica si extern, eu l-am folosit pe al meu la un sistem audio tot prin acest cablu jack, conectat la AUX la sistemul audio

Insa din cate vad boxa ta stie conectare wireless, deci o poti conecta la laptop prin Bluetooth, nu ai nevoie de cabluri si mufa jack!

Pentru pasionatii obsesiv de muzica, se recomanda o placa profesionala audio (externa) dar au costuri pe masura.
O vorba zice nu te doare nu te bandajezi!

| carevaescu a răspuns:

Un simplu audiojack e suficient pentru aceasta boxa.
Adica: nu e de vreo calitate excepțională. E doar ok.

| NLS a răspuns:

Exact cum a spus si Carevaescu, boxa aceea nu poate oferi o calitate Premium, e o boxa normala cu bluetooth, nu un produs HiFi de studio.
Asa ca nu ai nevoie de un DAC scump, si nici de laptopuri de la Apple (nici acestea nu au chipset audio foarte diferit, profesionistii le folosesc aproape mereu cand creeaza sau pun muzica, DAR cu DAC extern, nu pentru chipsetul integrat).

Orice laptop ai cumpara, se va auzi la fel.
Orice DAC de 500+ euro ai cumpara, se va auzi la fel precum cu placa de sunet a laptopului.

Daca ai avea o pereche de boxe de studio de peste 300-400 euro perechea, acolo ar face diferenta un DAC extern,
sau un laptop scump pentru productivitate sau gaming (de obicei doar acestea au sunt mai bun).

| NLS a răspuns (pentru Simpatic):

Adevarat (placa audio profesionala), DAR pentru aceeasi pasionati, se recomanda o boxa mai potenta.
Altfel arunci banii degeaba pe placi de sunet.

| Simpatic a răspuns (pentru NLS):

Foarte corect, eu la laptopul meu am folosit un cablu de asta audio de 12 lei dar boxe premium, un sistem vechi hi-fi, se auzea super bine
Deci da, placa de sunet profi este pentru studiouri in special, acolo unde frecventele conteaza la un alt nivel