Pai in primul rand treci pe ceva solutii anti-malware platite daca zici ca tranzactionezi.
Avast free e bun dar nu exista nicio solutie care sa le cuprinda pe toate si mai ales gratuit.
Eu as opta pe langa asta ori avast platit cu licenta ori pe langa avast free, malwarebytes platit https://www.malwarebytes.com
Exista o multime de solutii antivirus in ziua e azi, dar oricum ar fi ai nevoie de o solutie care sa fie antivirus,anti-trojan, anti-malware la modul general, anti-ransomware, sa stie si de exploituri ( zero-day exploit )!
Ca si solutii cum spuneau exista cu sutele in ziua de azi dar cele free in cazul antimalwarelor nu vor fi online ci vor lucra mai degraba offline adica cand le dai tu sa scaneze, si nu vrei asta in cazul unui atac, astfel ca tot o licenta platita va face ca o solutie anti-malware precum malwarebytes sa te protejeze.
Solutii bune care lucreaza in "offline" si iti pot spune daca ai un virus, trojan, malware in PC sunt si : SUPERAntiSpyware, HitmanPro.
Sigur, cumperi doua pachete de prezervative si pui unul pe cablu utp si unul pe wifi
Am Windows-ul în pc de aproximativ 5-6 ani, cine știe pe câte site uri am umblat.
Țin minte ca prin 2006-2007 cunoșteam pe cineva care și-a hăcuit toți prietenii. Le baga ceva în pc și orice parola tastau ei, el le putea vedea. Plus de asta în timp ce lucra la conturile lor, le dădea cu flood, sa le tină internetul căzut.
Ma gândesc ca în ziua de astăzi e mult mai simplu de întrat în pc-urile oamenilor.
Dacă ai fi în locul colegului de pe etoro, la care i-au fost retrași banii n-ai mai râde.
Ia fost schimbat contul în limba rusa. Avea și cod de securitate pe telefon. Primea mesaj cu codul de securitate iar rusul cumva vedea codul pentru ca reușea se se tot conecteze pe cont și schimba limba de fiecare data în rusă.
Ba tocmai ca in ziua de azi ai nevoie de antivirus, pentru ca acum softurile malitioase (malware) sunt din ce in ce mai avansate, vorbim de explituri care greu pot fi depistate, vorbim de atacuri de retea de tip brute force unde ai nevoie de un firwall bun si ate si mai cate.
Eu am prins vremea dinainte de windows 95 asa ca sa stii
virusii inainte se transmiteau nu atat prin internet (ca nu avea lumea iar cine avea modem si net prin telefon nu descarca mai nimic) cat prin diskete si cd-uri dar sigur nu stii ce e ala un floppy disk
si existau antivirusi si pe win xp, pe xp e adevarat am testat si rastestat primele solutii antivirus.
pe windows 95 eram prea mic ca sa imi aduc aminte ceva.
Primul pc cu care eu am facut cunostinta a fost prin 1994, il avea nanul meu si acesta a fost in primii din zona mea care aveau pc
eu la randul meu am avut PC dinainte sa te nasti si da costa o avere, nu ca acum ca orice putoi are pc, tableta smartphone ca se duce masa si face rate
atunci erai cineva daca aveai un pc la fel cum erai cineva daca aveai o masina noua, stiu ca din 30 de copii eu eram singurul care aveam si pc si masina dacia noua
apoi cand m-am conectat la internet prin cablu prima oara cred ca prin 2003-2004 iarasi eram putini in judet de aveam internet asa rapid ca ceilalti care aveau net cu mult inaintea noastra il aveau prin modem si le lua cateva ore sa descarce un mp3
virusi cred ca au fost facuti imediat dupa la lansarea primelor pc-uri (pcuri asa cum le stim si in ziua de azi) prin anii 80 doar ca nu se stia nimic despre si nici nu prea aveau ce sa faca. de fapt din prima clipa cand un pc a fost dotat cu sistem de operare din acel moment foarte usor s-au putut face si virusi.
pc-urile au fost facute cu mult inainte de Apple II primul pc lansat oficial la scala inalta, tot in Silicon Valley, erau niste sali unde se adunau cei mai buni programatori si it-isti din SUA si faceau concursuri intre ei, fiecare isi prezenta inventiile, dar numai cei mai buni si cei mai norocosi au trecut la next level primii cei de la Apple putin mai tarziu cei de la IBM. Asta referitor la PC, ca computere la modul general tot nemtii le-au luat-o la toti inainte, Konrad Zuse e parintele computerului inca din 1936.
Cei care si-au pus amprenta asupra PC-urilor raman : IBM, APPLE, HP si nu in ultimul rand cei care au dotat primele pc-uri cu sistem de operare >societatea windows.