Salutare,o să-mi fac un pc din piese și vreau o carcasă cu airflow puternic.M-am gândit la astea http://raidmax.com/chassis/viper_gx.html (are doar 6 ventilatoare, dar toate de 120mm, plus că pot pune 2 mai mari cred, nu știu de cât) http://www.pcgarage.ro/carcase/raidmax/agusta-titanium/
și http://www.pcgarage.ro/carcase/zalman/z11-plus/
Carcasa o vreau pentru GAMING! Care e mai bună? Vreau să fie un raport bun preț/design/performanță, nu contează bugetul, dar să nu fie carcasă de 10-20 de milioane(dacă există de 20).Eu totuși o vreau pe prima, dar nu-i știu prețul, și nici nu cred că o voi găsi.DAU FUNDOI BĂĂ!
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Nu sunt fan nimic, dar daca ar fi sa aleg i5 / i7 in fata FX 83XX as faceo.
i7`le este peste FX 8350 ca procesare generala per total. In jocuri, nu-i nicio diferenta, ori i7 ori i5 este tot una, quad-core ajunge. Ca idee, un i5 se bate de la egal la egal cu FX 8350`ul, nu-ti trebuie musai cooler aftermarket pentru el, nu consuma de doua ori mai mult si nu-ti cere tanc de placa de baza.
In plus, daca te joci la Full HD, chiar nu mai conteaza, performanta va fi aceeasi pentru ca placa video face diferenta acolo.
Personal, as merge pe i5 4570 + 8GB RAM + R9 290X si m-as bucura de detalii maxime in absolut orice joc: http://bit.ly/1ppdj9M
Carcasa vine cu 2 ventilatoare de 120mm incluse, daca vrei mai multe, adaugi, ai loc de 10. Dar dupa mine 3-4 ventialtoare sunt mai mult decat suficiente pentru o racire foarte buna.
Realizezi ce inseamna o carcasa cu 6 ventilatoare? Mai ales Raidmax cu a lor tabla subtire? Va vibra din toate colturile, nu alta.
Am vazut ca vrei un sistem pentru jocuri, dar nu faci alegeri prea bune. FX 8350 consuma ca un tractor, are un cooler stock de zici ca-i avion si nu-i cu nimic mai bun in jocuri decat un i5, ce ofera acelasi lucru cu un consum de 2 ori mai mic.
Spune te rog bugetul maxim de care dispui si iti fac eu o configuratie mult mai ok.
Si ce rezolvi? Ajungi la pret de i7 4770 care matura pe jos cu FX`ul, fara sa fie nevoie de OC si fara sa consume cat un tractor.
Daca vrei sa cumperi un sistem, spune-mi te rog bugetul maxim de care dispui si la ce il vei folosi, iar eu iti pot oferi configuratia optima nevoilor tale.
Scuze,am trimis răspunsul din greșeală. Cooler cu răcire pe apă*Cât despre carcasă, n-am avut Raidmax, dar vreau una cu minim 6 fan-uri. Dacă zici că tabla e subțire, n-o mai iau.Cât despre procesor, am văzut performanțele și nu cred că nu e mai bun decât i5.Intr-adevăr,consumă mult(125W) dar nu am văzut nici un fel de comentariu rău despre el și dacă voiam Intel, luam i7 direct.Aa da și tu ce carcasă îmi recomanzi? Cu 1-2 fan-uri(dacă mă întreb dacă realizez ce înseamnă o carcasă cu 6 fan-uri? Ți-am zis, vreau minim 6. Cât despre buget, nu am momental unu stabilit dar e undeva pe la 50-60 de milioane.
Se vede că ești fan Intel...în fine, poate ai dreptate, oricum, nu-s așa sigur dacă să iau FX sau nu.Dar nu știu dacă ai dreptate.Am văzut comentarii cum că i7 nu e mai bun cu nimic decât FX în gaming, alții zic că Intel nu pentru gaming, alții zic că da, nu prea știu după ce să mă iau...
50-60 de milioane bugetul, totuși eu am întrebat care carcasă e mai bună, cred că FX știi din cealaltă întrebare, am zis în celălalt răspuns că nu sunt sigur să iau FX, i7 e scump totuși, mă mai gândesc, poate ai dreptate.
La aceeaș placă m-am gândit și eu, de la MSI(am avut 2 plăci video de la marca asta și n-am avut deloc probleme).În legătură cu ramii, aş vrea 16GB Kinsgton HyperX Beast, ca să nu mai schimb ramii peste 1 an.Și ai dreptate.deși eu vreau doar gaming, nu randări, editări și altele, carcasa asta nu am văzut-o și după câte văd e foarte bună. Configurația făcută de tine este
foarte bună, dar la placa de bază m-am gândit la Asus ROG Crosshair 5 formula-z(în cazul FX-ului,e scumpă, dar am văzut comentarii bune despre ea, și merci pentru sursă, chiar căutam, ia o fundă pentru carcasă și sursă
Nu ai ce face pentru moment cu 16GB RAM, iar Beast`urile sunt inutile, mai scumpe pentru nimic, vezi testul de mai sus. Le poti duce si la 2400MHz, tot nu vezi diferenta in jocuri. Ia cel mai ieftin modul de 8GB RAM gasit iar daca m-ai simti nevoia mai suplimentezi pe viitor, crede-ma ca nu merita sa dai mai mult si testele dovedesc asta.
Placa de baza mai scumpa alegi doar cand ai nevoie de VRM mai bun, pentru FX sau daca vrei chipset ce permite OC, pentru Intel. In cazul de fata, nu ti-am pus procesor pentru OC ca nu isi are rostul asa ceva, ai testul iar mai sus, in care un i5 la 4. 2GHz nu scoate nici macar 1FPS in plus la Full HD fata de un i5 stock. Acelasi lucru se aplica si in cazul FX`ului sau al unui i7, OC`ul e fix pix cand performanta stock e arhisuficienta.
Te sfatuiesc sa ramai la ce ti-am pus, e perfect echilibrat si nu platesti in plus pentru nimic, iar in acelasi timp ai parte de calitate si pret bun.
Daca vrei sa faci modificari, spune-mi si vedem daca sunt ok.
Overclock nici nu știu să fac și nu cred că aș avea nevoie de asta.În legătură cu ia ce-i mai ieftin. Sper că te-ai referit și la calitate, că degeaba iau RAM-i de 8GB la 2 milioane că ăia abia dacă țin 3-4 zile. Oricum, mulțam pentru cele spuse
Daca nu stii ce`i OC`ul, nu`ti trebuie placa de baza mai scumpa, ai lua-o degeaba ca nu ai avea ce face cu ea, nefacand OC.
Memoria RAM nu pica dupa 3-4 zile, stai tu linsitit. In afara de un radiator inutil, un nume pompos si un pret mai mare pentru nimic, Beast-urile alea doar iti golosesc portofelul fara sa ofere ceva in plus. Memoriile alea le detin personal de 2 ani si ghici ce: zero erori in tot acest timp si merg perfect si acum.
Dar dacă aș lua 2 memorii de 8GB d-alea ar avea ceva?. Apropo, aia cu 3-4 zile, am zis așa... logic că nu se ard așa de ușor și știu ce e overclock-ul, dar nu știu cum să-l folosesc.Merci că mă ajuți chiar și după fundă...nu ca alții.
Nu tin la prostia aia de funda, stai linistit. Sunt aici sa ajut utilizatorii ca tine sa ia ce trebuie, nu sa ma dau mare ca am X funde si nu stiu de fapt nimic.
Poti lua si 2 x 8GB RAM daca doresti, dar in mare parte iei degeaba.
Cu 8GB stau si eu pe sistem si nu cred ca am depasit vreodata 6GB usage, asta cu vreo 10 taburi in Chrome si 2 jocuri rulate in fundal.
Nu sunt fan nimic, dar daca ar fi sa aleg i5 / i7 in fata FX 83XX as faceo.
i7`le este peste FX 8350 ca procesare generala per total. In jocuri, nu-i nicio diferenta, ori i7 ori i5 este tot una, quad-core ajunge. Ca idee, un i5 se bate de la egal la egal cu FX 8350`ul, nu-ti trebuie musai cooler aftermarket pentru el, nu consuma de doua ori mai mult si nu-ti cere tanc de placa de baza.
In plus, daca te joci la Full HD, chiar nu mai conteaza, performanta va fi aceeasi pentru ca placa video face diferenta acolo.
Personal, as merge pe i5 4570 + 8GB RAM + R9 290X si m-as bucura de detalii maxime in absolut orice joc: http://bit.ly/1ppdj9M
Carcasa vine cu 2 ventilatoare de 120mm incluse, daca vrei mai multe, adaugi, ai loc de 10. Dar dupa mine 3-4 ventialtoare sunt mai mult decat suficiente pentru o racire foarte buna.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.117.72.244) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro