| UnknownDude1x a întrebat:

Salutare, prieteni.

Intrebare adresata electronistilor amatori/de meserie: ce model de osciloscop recomandati?
Ar fi primul aparat de acest fel pe care urmeaza sa-l folosesc si sa invat in a-l folosi, asadar as aloca pentru moment un buget maxim de 500-1000 ron maxim (+/- in functie de recomandarile primite).

Multumesc!

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pe eMag sunt cateva oferte, dar la pretul indicat de tine sunt doar aparate cu ecran mic, cu rezolutie mica:
https://www.emag.ro/......-3833847/c
Osciloscopul folosit de mine a costat proape 2000 euro si tot nu sunt multumit de el.

| UnknownDude1x explică (pentru Bula):

Am dat si eu un ochi pe eMag, dar stii cum e, mai ales cand bagi o suma relativ mare intr-un produs preferi sa ai recomandari de la cineva care deja il detine/foloseste.

De ce nu esti multumit de cel care a costat 2000E, cam care sunt elementele principale care te nemultumesc?
Intreb ca sa stiu si eu la ce sa fiu atent cand fac "triajul" ofertelor in momentul achizitiei.

| Bula a răspuns (pentru UnknownDude1x):

Nu tine calibrarea /sincronizarea pe frecventa.
Sincronizarea ar trebui sa faca la trecerea prin "0" sau un punct ales de mine de pe semnal, sa pot face masurare /comparare (foarte imortant la analiza parazitilor si distorsiunilor de semnal).
Osciloscopul analogic vechi nu a avut asemenea probleme, dar s-a defectat tubul catodic si am cumparat acesta.

| UserRo10 a răspuns:

Salut. Noi in laborator folosim de la Hameg, dar o varianta scumpa. De la aceeasi companie in bugetul alocat se potriveste Hameg 2 x 70 MHz Hameg HMO722. Bafta!