| PringAloe a întrebat:

Salutare, se poate mari puterea semnalului unui router? Intreb deoarece semnalul wi-fi al routerului este destul de slab, in exteriorul casei nu am semnal deloc sau aproape deloc, modelul routerului este: EchoLife HG8247H

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Gasesti pe net, pe Emag sunt la catergoria Mesh in sectiunea routere wifi. Intrebarea e cat de departe vrei sa iti bata semnalul si de acolo incepi sa vezi de ce echipamente ai nevoie. E posibil sa nu vrei decat sa ajunga pana pe treptele casei, caz in care ai putea rezolva cu un router mai puternic. Cu un sistem mesh poti sa rezolvi sa ai semnal la cateva sute de metrii de casa.

Depinde si de cum e construita casa, daca e mult fier beton in pereti, semnalul nu va parasi casa decat cu unul sau mai multe dispozitive situatie afara.

uita-te la preturi, vezi ce nevoi ai, si te hotarasti cat esti dispus sa investesti in problema asta.

12 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca doresti semnal exterior mai puternic, atunci ai 2 posibilitati:
1. Folosesti un extender repetor
2. Folosesti o antena exterioara, orientata, cu castig mare
https://www.emag.ro/......D17P4FBBM/

| lpavel a răspuns:

Singurul lucru ce poti face e sa-l pui undeva sus, sa nu stea in fata semanalului nici un dispozitiv...

| PringAloe explică (pentru lpavel):

Era o ideea buna pus undeva sus. din pacate in momemtul din fata nu mai am posibilitatea sa-l mai mut din locul unde este amplasat. sad

| lpavel a răspuns (pentru PringAloe):

Pai faci sau cumperi o etajera/raft micut si il prinzi pe perete...

| lpavel a răspuns (pentru lpavel):

Dar mai bine iti cumperi un alt router!

Crezi ca-mi poti recomanda unul?

| lpavel a răspuns (pentru PringAloe):

Da, dar trebuie sa stiu cati ani are pc-ul tau ca sa nu-ti recomand unul mai scump si sa nu te poti folosi de el la maxim...

Nu-mi trebuie pentru pc deoarece la pc sunt conectat direct cu cablu LAN, vreau sa pun niste camere de supraveghere prin wi-fi, iar in locurile unde vreau sa le amplasez semnalu wireless nu ajunge (cel putin telefonul nu capteaza semnalul) si voiam ceva care poate sa-mi "impinga" semnalul mai departe, asa cum am acum, roouter-ul trimite semnal pana la iesire din casa dar mai incolo nu, de la iesire din casa pana unde trebuie sa amplasez camerele mai sunt 13metri distanta in camp limber.

| RoCkKiD a răspuns:

Nu poti sa-l maresti, poti doar sa cumperi un extender.

| PringAloe explică (pentru RoCkKiD):

Ai experienta cu extenderele? ce-mi recomanzi?

Am fost repede sa iau un Wireless Range Extender TENDA A15 AC750 de la eMAG, dar este praf! conectat la o distanta de 2.5 metri in aceeasi camera cu router-ul si isi pierde constant semnalul, urmeaza sa-l duc inapoi. si telefonul capteaza mai mult semnal decar extender-ul asta.

Am rezolvat cu un sistem mesh halo s12 care merge super, peste asteptarile mele, multumesc!

| RoCkKiD a răspuns (pentru PringAloe):

Gasesti pe net, pe Emag sunt la catergoria Mesh in sectiunea routere wifi. Intrebarea e cat de departe vrei sa iti bata semnalul si de acolo incepi sa vezi de ce echipamente ai nevoie. E posibil sa nu vrei decat sa ajunga pana pe treptele casei, caz in care ai putea rezolva cu un router mai puternic. Cu un sistem mesh poti sa rezolvi sa ai semnal la cateva sute de metrii de casa.

Depinde si de cum e construita casa, daca e mult fier beton in pereti, semnalul nu va parasi casa decat cu unul sau mai multe dispozitive situatie afara.

uita-te la preturi, vezi ce nevoi ai, si te hotarasti cat esti dispus sa investesti in problema asta.