anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare. Sunt in cautare de laptop, dar unul bun. Dispun de un buget foarte bun, dar nu pot lua un sistem PC deoarece am nevoie neaparat de mobilitate.
Am foarte multe softuri de inginerie la care in final am nevoie sa randez si sa las programul sa faca calculele finale si majoritatea se bazeaza pe CPU. De asemenea necesita si mai mult ram. (Autocad mep, Magicad, Revit, Dialux evo, Relux, putin Catia, etc)
Macbook pro iese din discutie deoarece programele principale sunt doar pe Windows. Cine a folosit, merita masina virtuala daca iau Macbook?
Acum oscilez intre Lenovo Legion 7 si Asus Rog Strix. Vreau pareri sau sugestie de laptop. Multumesc!

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Iti sugerez un laptop cu o configuratie profesionista, dedicata asemenea proiecte:
- CPU: Intel I9 sau I9 Expert, (de exemplu Intel® Core™ i9-10980XE Extreme Edition )
- Memorie RAM cel putin 32Gb
O asemenea configuratie ar fi excelenta:
https://www.avstore.ro/......ws-11-pro/

| Brizbriz a răspuns:

Pentru randare masina virtuala mananca rahat, si macbook mananca rahat, pentru ca au performante scazute, sau costa de te doare RAU

eu as lua Lenovo, nu Asus

| UserRo10 a răspuns (pentru DracuIa):

Multumesc de sfaturi. Cu un pc ieseam super ok, dar santierele si sedintele sunt in mai multe locuri si nu pot spune beneficiarului "stai 10 min sa cablez pc-ul sa-ti arat". Nu stiam de firma asta Alienware, dar pare ca fac tancuri. Multam!

Răspuns utilizator avertizat
| NLS a răspuns (pentru UserRo10):

Daca "Dispun de un buget foarte bun", si nu ai nevoie de jocuri,
cauta Dell (seria Precision),
HP (seria ZBook, dar pentru nevoile tale merge si ceva SH din vechea serie EliteBook),
Lenovo (seria Thinkpad, P sau eventual T),
sau Fujitsu (seria Celsius).

Alienware si cele enumerate de tine, sunt pentru jocuri, nu pentru proiectare.
Un laptop dedicat proiectarii are in primul rand o racire mult mai eficienta, toata constructia e mai calitativa si componentele sunt atent testate si selectate pentru a elimina orice problema.

In functie de pret, ai si procesoare Xeon si memorie cu ECC (ErrorCorrectionCode).
Si QuadChannel pentru RAM, in functie de procesor.

De placa video Quadro sau AMD Fire Pro nu mai amintesc.
Pentru Revit si Catia e binevenita o asemenea jucarie dedicata, celelalte programe merg foarte bine si pe GeForce.