| Serpescu_Flavian_1998 a întrebat:

Știe cineva de ce imi merge disk-ul 100%? Adică atunci cand vreau sa instaleaz un joc mi se blochează calc si cred eu mai exact disk-ul. Știe cineva de la ce ar putea fi?

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Hdd nu rezista la infinit au niste cicluri finite de scriere citire pana cand cedeaza. Daca esti sigur ca e hdd ul schimba-l

| Serpescu_Flavian_1998 explică (pentru suntserios):

Pai când instalez un joc si intru in task manager imi apare ca merge disk ul 100% si dupa cateva minute mi se blocheaza calculatorul si nu am ce sa fac cam 10 min. Nu instalez jocuri care sa aiba cerinte de sistem pe care sa nu le am dar de exemplu nu pot instala un joc de 10-15 gb.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Click dreapta pe taskbar-task manager-proecesess si acolo vezi la „disk" ce process tine disk-ul 100% sau valoare mare. Si ne scrii din nou.

| Serpescu_Flavian_1998 explică (pentru anonim_4396):

Stiu sa intru in task manager si asta zic... daca instalez un joc mai mare de 10 gb se blocheaza. O perioada merge 100% si dupa cateva min se blocheaza calculatorul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Serpescu_Flavian_1998):

Posibil a obosit hard-ul.

Pai si pot sa ii fac ceva?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Serpescu_Flavian_1998):

Falviane, sa iti spun o chestie: Jocurile mari forjeaza si hdd-ul.Fiind mare jocul face ca disk-ul sa ruleze la capacitate maxima din cauza ca in timpul jocului disk-ul trebuie sa se roteasca rapid cautand ceea ce trebuie in joc, foldere, subfolder etc. Daca si discul este mai mic, incarcat 75% si mai mult, trebuie sa munceasca mai mult. Nu stiu ce ai in HDD dar stiu ca la un joc mai mare discul trebuie sa seroateasca rapid cautand absolut tot ce trebuie pentru rularea jocului si rotindu-se la capacitate maxima. Ca sa afli daca discul este obosit, joaca un joc mai mic. Si daca tot asa se roteste inseamna ca este obosit. ca sa rulezi un joc mare, trebuie un HDD cu viteza de rotatie mai mare.

Nu m-ai inteles... pot sa joc jocuri cu cerinte mai mari. Problema e ca nu le pot instala. Am incercat cateva jocuri cu cerinte mai si le-am instalat doar pentru ca am putut sa mai pun pauza instalarii.