| FlyingSoul a întrebat:

Am nevoie de un software care sa masoare dintr-o imagine ce suprafata ocupa o anumita culoare. Daca stie cineva va rog sa imi raspundeti. Bineinteles funda la cel mai bun raspuns.

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

Daca ai pus intrebarea asta, ma gindeam ca stii. Multe programe de genul asta au facilitati in acest sens. De exemplu, in Paint.NET, care e gratuit, folosesti Magic Wand ca sa selectezi o anumita nuanta de culoare si in status bar ai exact numarul de pixeli selectati. Densitatea o ai in proprietati (DPI) sau o poti modifica tu, daca e cazul. Ca unelte pentru chestiile astea, Paint.NET si IrfanView sint sfinte si, din fericire, gratuite. Spor la treaba!

3 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu ai nevoie de nimic special. De exemplu, in Photoshop, selectezi gama de culoare care te intereseaza si vezi citi pixeli are selectia, dupa care calculezi nr pixeli*densitate - ar trebui sa rezulte suprafata care te intereseaza.

| FlyingSoul explică (pentru GabiDumitrescu):

Gabi te rog sa te gandesti ca nu oricine stie sa lucreze in phtoshop. nu stiu cum sa aflu densitatea si nici nr de pixeli dintr-o anumita culoare. deci raspunsul tau imi e deocamdata numai folositor pot ruga pe cineva sa incerce.

| FlyingSoul explică (pentru GabiDumitrescu):

Pai daca stiam ce software poate face asta intrebam direct de unde o aflu. da in fine multumesc de raspuns. imi este tare de folos.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru FlyingSoul):

Daca ai pus intrebarea asta, ma gindeam ca stii. Multe programe de genul asta au facilitati in acest sens. De exemplu, in Paint.NET, care e gratuit, folosesti Magic Wand ca sa selectezi o anumita nuanta de culoare si in status bar ai exact numarul de pixeli selectati. Densitatea o ai in proprietati (DPI) sau o poti modifica tu, daca e cazul. Ca unelte pentru chestiile astea, Paint.NET si IrfanView sint sfinte si, din fericire, gratuite. Spor la treaba!