Daca ai pus intrebarea asta, ma gindeam ca stii. Multe programe de genul asta au facilitati in acest sens. De exemplu, in Paint.NET, care e gratuit, folosesti Magic Wand ca sa selectezi o anumita nuanta de culoare si in status bar ai exact numarul de pixeli selectati. Densitatea o ai in proprietati (DPI) sau o poti modifica tu, daca e cazul. Ca unelte pentru chestiile astea, Paint.NET si IrfanView sint sfinte si, din fericire, gratuite. Spor la treaba!
Nu ai nevoie de nimic special. De exemplu, in Photoshop, selectezi gama de culoare care te intereseaza si vezi citi pixeli are selectia, dupa care calculezi nr pixeli*densitate - ar trebui sa rezulte suprafata care te intereseaza.
Gabi te rog sa te gandesti ca nu oricine stie sa lucreze in phtoshop. nu stiu cum sa aflu densitatea si nici nr de pixeli dintr-o anumita culoare. deci raspunsul tau imi e deocamdata numai folositor pot ruga pe cineva sa incerce.
Pai daca stiam ce software poate face asta intrebam direct de unde o aflu. da in fine multumesc de raspuns. imi este tare de folos.
YzuD întreabă: