| Gambino a întrebat:

De citeva zile am instalat un nou sistem de operare pe Pc-ul meu (Xp Sp3 2011). Cind doresc sa schimb denumirea unui folder,a unui document ma intreaba: Yf you change a file name extension, the file may become unusable.
Are you sure you want to change it?
Daca dau raspuns cu Es, se formeaza 3 cerculete rosii si nu mai pot deschide respectivul folder.
Si alta problema ar fi la Mp-3, daca vreau sa-i schimb denumirea, din nou apar cele 3 cerculete si nu se mai deschide.
Din cunostintele mele, imi dau seama ca e de la sistemul de operare, dar nu sint sigur.
Ma puteti ajuta cu un raspuns cu o indrumare ceva? Va multumesc.

5 răspunsuri:
| PopAdrian a răspuns:

Sa luam un exemplu: tu ai documentul melodie.mp3 si vrei sa ii schimbi numele in melodiapreferata.mp3. Cand dai rename, tie se selecteaza tot, inclusiv.mp3 care este extensia fisierului, adica spunw windows-ului ce fel de fisier e. Cand modifici numele, modifica doar ce e inainte de ".", adica extensia las-o asa cum e. SPor!

| horia2012 a răspuns:

Du-te in "control panel"- "folder option"
"view" si debifeaza optiunea
"hide extensions for know files type"
OK, Apply si atunci ai sa vezi ce fel de fisiere sau foldere redenumesti.

| Gambino explică (pentru horia2012):

Am ajuns la Control Panel, respectiva optiune era debifata.
Astept in continuare raspunsurile voastre.

| Gambino explică (pentru Gambino):

Merci Horia p-tru idee, am mers la cineva care are instalat un Sp 2, si am luat setarile respective, functioneaza bine Pc-ul.
La Sp-2 sunt bifate mai multe casute decit la Sp 3, bine ca am rezolvat problema.

| horia2012 a răspuns (pentru Gambino):

Cu placere Gambino. Bine ca ai reusit.