Pe 32b se citește 3200 de MB, dar în bios trebuie să apară totalul de memorie RAM indiferent de sistemul de operare instalat, e bine că ai instalat un uptate de bios, deci e cam vechi pc tau iar 7 e expirat de multi ani, de ce nu vezi de un sh?
Da știu ca e cam bătrân, dar mie îmi face mai mare placere sa fac upgrade decât sa cumpăr un alt pc. Ii o pasiune mai aparte. Știu ca pare a fi o pierdere de timp, dar pentru mine ii o destindere și o placere sa fac chestii de genul. Ma poți ajuta ce ar trebui sa fac la respectivul calculator?
Deci, pentru prima ta intrebare: Nu, nu e defecta memoria RAM, doar ca tu ai o placa de baza foarte veche si extrem de slaba, de acolo se trage problema. E ca si cum vrei sa pui piese de RollsRoyce 2024 pe o dacia 1300.
Pentru a doua intrebare:
N-are nici o treaba versiunea de soft cu partea hardware, puteai sa instalezi si windows 98 ca nu avea legatura, tie trebuia sa iti citeasca memoriile RAM daca erau compatibile cu placa de baza. Tie iti trebuie un upgrade general pe partea hardware sa stii, adica placa de baza+procesor (pe care il ai extrem de slab)+placa video+sursa. Gasesti piese bunicele si SH sa stii, ca noi sunt intr-adevar destul de scumpe. Acum eu ti-as recomanda sa incepi cu placa de baza, dupa iti pui memoriile RAM, sursa mai puternica, procesor si placa video. Nu te baga sa instalezi ws 7 pe 64 de biti cu 2gb de ram ca e posibil sa iti mearga mai greu PC ul decat inainte si nici nu rezolvi nimic.
Windows 32 biti poate gestiona memoria RAM pana la 4Gb.
Cu 64 biti se pot gestiona memorii si mai marri (in functie de cat e capabila placa de baza.
Citeste "Manualul de utilizare" al placii de baza!
Acolo gasesti si specificatiile tehnice.
"Este Windows 7 /32 bit o cauză pentru care nu îmi este identificată noile plăcuțe RAM de 8gb de la Zeppelin?"
Da si NU.
Cand ai un sistem de operare pe 32 biti, ar trebui sa iti identifice 4GB.
Nu gasesti nicaieri o placa de 4GB cu specificatii asemanatoare (1333MHz, aceeasi latenta), sa o imprumuti pentru o ora?
Sa fie functionala, si de la un brand de renume, nu Zeppelin!
Sau sa duci tu memoriile noi sa le testezi undeva?
Posibile cauze pentru care nu functioneaza:
+++voltajul setat nu e 1.5V
+++memoria Zeppelin are chipuri de memorie doar pe una din parti (single rank). Chipseturile vechi precum G41 nu sunt prea prietenoase cu memoriile care au chipuri putine (de regula 8 la numar) si cu densitate mare (iar in ziua de azi se intampla fix invers).
+++memoria Zeppelin nu este de tip unbuffered
+++Zeppelin e un brand indoielnic, asa ca e foarte probabil (in sensul ca sunt sanse mari) sa fi venit defecte din fabrica
Nu te mai chinui sa le testezi impreuna (branduri si capacitati diferite, poate si latente, ca nu ne-ai spus ce latente au), chipsetul G41 e sensibil la "ghiveciuri".
AndreiFB întreabă: