anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Se poate opri un consumator de la distanță?

De exemplu, aș dori să-mi închid PC-ul de la distanță când rămâne deschis. Când atinge "x" consum, el să se închidă.

Exclus "priză contor". Mă refer la intervenții din exterior, nu soft sau altceva.

11 răspunsuri:
| Rd79 a răspuns:

Exista prize care pot fi comandate de pe net (on/off).
Dar de ce nu pui un program pe PC ca sa te conectezi cu telefonul al el si sa-l opresti?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De ce nu instalezi un radmin pe el sau teamviewer? si in inchizi remote. Dar nu il vei mai putea deschide decat fizic. Incearca cu radmin.
https://www.radmin.com/download/
Iti trebuie doar ip-ul si aplicatia atat. nu e cu parola ca la team, sa se reseteze mereu cand inchizi si deschizi.

| GPA a răspuns (pentru anonim_4396):

Măi omule, știu ce trebuie instalat.
Mă refer prin intervenție din exterior, fără să mă folosesc de programe. Aici intervine mai mult electronică.

| GPA a răspuns (pentru Rd79):

Am spus și o repet (intervenție din exterior)! Fără programe instalate pe PC! Am exclus și prizele contorizate.

Că dacă venea vorba de programe, foloseam un remote pe MAC address.

| Rd79 a răspuns (pentru GPA):

Cum accesezi tu un MAC de pe Internet?

Anyway... https://www.postscapes.com/smart-outlets/

Sau cauta si tu pe net: IoT power outlet.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru GPA):

Pai si faptul ca instalezi radmin si il folosesti, nu e interventie din exterior? Si nu te folosesti de electronica?
Ca nu inteleg. Ce vrei? un batz lung, sa ajungi cu el din bucatarie pana in camera la butonu de on off si sa apesi cu batzu pe buton?
De ce nu ai vrea sa folosesti un program,? care oricum e doar un limbaj scris, el se foloseste de perifericele pc-ului, internet, (partea electronica)
Nu stii despre ce vorbesti.
Daca tot ai pus intrebare si vrei ajutor, scrie si in ce conjunctura exact, ca sa nu-si mai piarda timpul altii sa-ti raspunda.
N-ai internet pe el sau ce se intampla de nu vrei sa folosesti software? Pentru ce ai scris tu mai sus, e prefecta solutia asta, si daca mai sunt si alti factori, ei bine, tu nu i-ai enumerat. Ai zis ce vrei sa faci, si ti-am oferit solutie. "mai omule".
in ce context vrei sa il inchizi remote? vrei sa lasi sa se downloadeze torente, iar atunci cand se termina, sa se inchida? vrei sa il tii ca server si sa il inchizi cand vrei tu? sau ce vrei mai exact si de ce? Ca sa poti primi un raspuns fix pe problema.
Ps, o asemenea aberatie, ca sa folosesti mac-ul si bla bla, ca sa inchizi un pc, n-am mai auzit. laughing

| RAY a răspuns:

Exista softuri man pentru asa ceva, priza contor? nu stiu daca s-a inventat asa ceva, dar, stiu ca exista echipamente care se inchid automat cand ating o anumita temperatura cum e cpu

| anonimg a răspuns:

Trebuie să ne spui la ce consum te referi: date (megabiți), curent electric.
Bănuiesc că este vorba de traficul de internet, de megabiți. Posibil ca să faci lucrul acesta direct din setările unui router.

De asemenea trebuie să știm și la ce distanță te referi. Pentru că prima dată m-am gândit la așa ceva: https://m.emag.ro/telecomanda-pc-cu-receiver-usb-8456/pd/D27G12BBM/
Dar și la asta: https://www.digitalcitizen.ro/......windows-81

Ție îți trebuie un aparat, un dispozitiv prin care trece internetul, și care are posibilitatea de a opri internetul când ajunge la o limită de trafic. Lucrul acesta îl poate face un router. Nu am făcut niciodată asta, și deci nu știu să îți recomand un anumit router (dar bănuiesc că toate ar avea funcția asta), și nu știu nici să te conduc prin setările acestuia.
Dar să știi că o persoană poate scoate cablul din router (sau stickul de internet de la o cartelă prepay) și să se bucure de internet nelimitat.
Cele mai bune setări sunt direct din Windows, unde tu să ai acces de admin, iar restul de "guest"(vizitator).

| CarcotasulVesel a răspuns:

Ce vrei tu e foarte greu, chiar imposibil de gasit
sunt prize care contorizeaza ce se consuma, dar cam atat
tu mai vrei si priza aia sa fie legata la calculator si sa ai un program care sa il inchida cand atinge un anumit consum, altfel nu face shutdown cum trebuie si ti se strica sistemul de fisiere si windows-ul, iar eu nici macar nu stiu de o priza care ar inchide fortat dupa un anumit consum

tot ce poti sa faci e sa intrii cu un remote desktop care are cloud cum ar fi Team Viewer sau Anydesk si sa ii dai shutdown de la distanta, insa asta implica interventia ta, manuala, chiar daca, de exemplu ai putea sa faci o priza cu, consum si sa pui un webcam pe ea, dupa care sa vezi remote cat ai consumat apoi sa faci shutdown

| Iote a răspuns (pentru anonim_4396):

Din ce iti raspunde, eu inteleg ca el vrea sa inchida calculatorul altei persoane, nu al sau. Probabil s-a logat ilegal la vreun vecin si vrea sa-i inchida calculatorul ca sa aiba el viteza mare. Ma insel?

| CarcotasulVesel a răspuns:

Ps, cum adica fara priza contor?
adica vrei ca, calculatorul sa stie cat a consumat? DE UNDE?
nu ai cum sa masori consumul din calculator, decat la 1-2 piese (procesor, placa video), si alea daca iti permit, iar valorile nu sunt cu adevarat reliable, la restul, in afara de priza contor EXTERNA nu ai nici o solutie