Pentru a avea semnal wireless, vei avea nevoie de un router.
Despre"iradiaţii", poţi scoate routerul din priză în timp ce dormi, sau îl poţi amplasa în altă parte decât în dormitor. Nu văd de ce te-ai feri de emisiile electromagnetice ale routerului, dar nu te fereşti şi de emisiile telefonului pe care îl ţii lângă tine non stop.
Daca renunti la router sau functia wireless a modemului, nu mai ai Wi-Fi la telefon/tableta.
DACA nu il folosesti si tii telefonul inchis cand nu ai nevoie neaparata de internet pe telefon/tableta, e mai sigur, mai sanatos.
Si cand dormi, telefonul inchis (sau macar Wi-Fi-ul).
Eu nu am router, dar modemul e in pivnita si are Wi-Fi.
Ideea e ca nu tin internetul deschis pe telefon decat atunci cand chiar am nevoie de el.
In rest, laptop/PC, care sunt conectate prin cablu, (din modem).
Imi pare rau, nu ma agati cu fraza asta, nu vreau sa-ti imping mîlul in sus, mergi la gara, gasesti acolo mire
Pentru cunostintele tale, Wi-Fi e mai putin periculos decat 4G/5G (datele mobile).
De ce?
Pentru ca distanta dintre emitator (modemul pe care il ai undeva in casa, si in care intra un fir...) si receptor (telefon)
e (mult) mai mica decat distanta intre antenele 4G/5G si telefon.
Fibra optica nu schimba datele problemei prea mult.
E tot un cablu, si nu il poti baga direct in PC.
La taica-meu intra intr-o cutiuta de la provider (nu stiu cum se numeste sau ce rol are, banuiesc ca e ceva de legatura, pentru ca in modem nu poti baga direct cablul exterior de fibra optica),
apoi din acea cutie in modem,
iar de acolo - in PC, prin cablu FTP cu obisnuita mufa RJ45 la capat.
Te referi la serviciul FTTH! Dacă ai fibră pusă în bloc se poate trage și în apartamentul tău. Nu e obligatoriu ca toți vecinii să aibă fibră. Uite eu nu am fibră dar alți vecini au!
Pentru fibra trasă în casă ai nevoie pentru a transforma semnalul optic în semnal electric de un ONT care are și funcție de router. Din acel ONT tragi un fir UTP până în PC-ul tău. ONT-ul poate fi pus de cei de la firma de cablu în mod bridge și nu mai ai WiFi. Așa poți avea internet doar la PC.
Eu zic să nu te complici cu fibra. Rămâi pe ce ai acum și pe router. Poți să pui un router cu buton închis/deschis sau să-l scoți din priză când nu folosești internetul!
Da se poate. Conectezi mufa calului de fibra oprica direct la portul de net al laptopului/desktop pc. Cand nu vor mai fi laptopuri cu port(conexiunea fizica) de net, vei reintroduce routerul in casa
Buna!
Pai nu ai ce sa faci doar cu cablul tras, mai ales de fibra optica. Pentru a avea Wi-Fi in camera/casa, iti trebuie un router.
Asta daca nu vrei sa folosesti un telefon pe post de host (cu date bune).
Si iradiaza? La ce timp de router faci referire?