| Alexandru390 a întrebat:

Se zice că dacă ai dual Channel ai performanțe mai bune în jocuri fata de single channel. Adică dacă ai 2x4 ram ai mai multe fps-uri față de 1x8. Doar că laptopul meu are 4 GB on board și încă un slot liber. Dacă îi mai pun încă 4 GB ram să am 8 va fi tot dual channel? Chiar dacă am 4 on board?

Răspuns Câştigător
| PainTech a răspuns:

Ca modulele să ruleze in dual channel e nevoie ca :
1. Capacitatea modulelor sa fie identica
2. Laptopul sa suporte dual channel si sa suporte cantitatea respectivă de memorie (ceea ce practic acum toate îndeplinesc condițiile)

Extrem de recomandat ar fi ca si frecventele și latenta sa fie identica sau asemănătoare.
Ideal ar fi sa cumperi doi "rami" identici.

====

Să răspund la întrebare : Da, dacă laptopul suporta dual-channel va merge foarte bine cu cele 2 module de 4GB fiecare.

4 răspunsuri:
| RazvanBaboy a răspuns:

Salutare interesanta intrebare dar nimeni nu iti poate raspunde cu exactitate depinde si frecventa si componentele care le ai eu am 12GB ram pe calculator si am 4 sloturi de memorii eu zic sa dai un search pe Youtube si vei vedea diferenta dar ti-am spus depinde si de componente iti las un link https://www.youtube.com/watch?v=7YfmyUxE9Ew

| Alexandru390 explică (pentru PainTech):

Nu știu dacă suportă sau nu. Dacă poți afla tu te rog. Laptopul meu este Asus A541UV. Doar atât știu, că are 4 GB on board.

| PainTech a răspuns (pentru Alexandru390):

Merge.

| Alexandru390 explică (pentru PainTech):

Ce bine! Mersi mult!