| INeedOSIRIS a întrebat:

Seara bună TPU. M-am gândit să apelez la voi.Am o problemă, ce inseamnă a boota un cd? Daca am win. original pe un cd si il bootez, se şterge sau ceva? Daca nu, cum pot să-mi bootez cd-ul cu win. original pe el? Mersi mult, o seara bună!

Răspuns Câştigător
| alecx4music a răspuns:

A boota un sistem de operare dupa un CD (original sau nu) inseamna sa instalezi sau sa reinstalezi sistemul de operare dupa CD. Asta implica stergerea tuturor fisierelor din partitia C: Deci tot ce ai acolo se va sterge.Toate programele si jocurile instalate, chiar daca nu sunt instalate in C: nu vor mai functiona. Celelalte partitii vor ramane intacte.
Poti sa instalezi al 2-lea sistem de operare pe o alta partitie, dar nu este recomandat.
Daca mai ai intrebari, imi spui si te ajut.
Instalarea unui sistem de operare este mai complicata si ar trebui sa lasi pe cineva care se pricepe.
Bafta!

6 răspunsuri:
| gicaputinica a răspuns (pentru alecx4music):

Vorbesti prostii. Se sterge doar partitia C: si raman datele din celelalte partitii. Nu este obligatorie partitionarea intregului HDD decat daca este tot intr-o singura partitie!
Totodata, se poate muta tot ce este important din C: in D: asfel se salveaza datele.

Totusi, eu n-am iateles nimic din intrebare!

A bota (boot) inseamna a copia datele de pe un CD automat urmand niste pasi impusi de program. De altfel, toate programele, jocurile etc, care sunt pe CD-uri sunt boot-abile.

| alecx4music a răspuns (pentru gicaputinica):

Unde dracu ai invatat ma tu asta?
Taci dracu din gura daca nu ai habar ce vorbesti.
+ de asta, si eu am zis ca decat partitia C: se sterge.
De cand poti sa muti tu programele in alta partitie?
Mutati-le pe ale tale, ia vezi, poti?
Mai bine taci!

Ai spus ca "chiar daca nu sunt instalate in C:"
Si tu, unde dracu' ai vazut ca am spus ca se muta programele?
Am spus ca tot ce e important. Adica, executabile, muzica, filme....etc!
Le muti in D: pentru a le folosi dupa reinstalarea windowsului.

Si...mai usurel cu "taci dracului din gura"!

| alecx4music a răspuns (pentru gicaputinica):

Ma Bill Gates, daca ai un program instalat in D: si formatezi C: se sterg registrii si nu mai merge. Induci lumea in eroare, asa ca mai bine taci daca nu sti...

| INeedOSIRIS explică:

M-am lămurit, mulțumesc!

Bine mai agitatule!
Ia tu funda!