Adauga Recycle Bin in Taskbar in Windows 7
In trucul urmator vom implementa Cosul de gunoi (Recycle Bin) in taskbar, astfel ne va fi mult mai usor sa aruncam fisiere la gunoi cu mouse-ul (drag and drop) fara ca ferestrele deschise sa ne impiedice in vreun fel:
1. Click dreapta pe Desktop si selectam New -> Shortcut
2. Acum ne apare o fereastra in care ne cere sa introducem locatia shortcut-ului. In campul Type the location of the item scriem codul de mai jos:
explorer.exe shell:RecycleBinFolder
3. Acum apasam butonul Next, denumim Shortcut-ul Recycle Bin dupa care apasam Finish
4. Scurtatura a fost creata, dar trebuie sa schimbam iconul cu cel de la Recycle Bin. Dam Click dreapta pe shortcut-ul creeat si selectam Properties
5. Navigam in tabul Shortcut si apasam butonul Change Icon
6. In campul Look for icons in this file tastam codul
%SystemRoot%\system32\imageres.dll
apoi selectam icon-ul pentru Recycle Bin, apasam Apply si OK.
7. Acum avem un shortcut Recycle Bin complet functional. Acum il putem trage pe Taskbar sau dam Click dreapta pe el si selectam->Pin to Taskbar
8. ATENTIE! Chiar daca am adaugat Recycle Bin in Taskbar, nu il stergeti pe cel original de pe desktop. Pentru a ascunde Recycle Bin de pe desktop Click dreapta pe desktop -> View si debifam -> Show Desktop Icons. Acum putem sa aranjam Shortcu-ul din Taskbar oriunde dorim, astfel incat sa ne fie mult mai usor sa stergem anumite fisiere cand lucram cu multe ferestre deschise.
Si inca un truc...
Cum facem sa vedem versiunea de windows langa ceas in taskbar?
Acum va voi prezenta un truc pentru a vedea ce versiune de OS aveti plasata langa ceas, o modalitate mai simpla fara a va mai duce la my computer >proprietati ……. ceea ce va plictiseste si va face sa nu mai cautati. Urmati pasii de mai jos:
Succes!
Mie unul nu imi merge, nu este functional, dar sa zicem, nu vreau sa par carcotas, dar cu ce difera asta prin simplitate fata de 'click dreapta -> delete'?, e la fel de simplu si tot in cos le baga, nu le sterge direct.
Drag & drop este mai rapid decat click dreapta->Delete.Si pe laptopuri in general nu mai inchizi pagina ca sa folosesti Recycle Bin, il ai jos in Task Bar.Modificarea merge pe Windows 7.
1-la delete le trimite la cos, Shift+Delete le strege direct
2-daca fisierul e mai mare decat dimensiunea maxima a cosului de gunoi atunci il sterge direct
1. Recycle Bin
Absolut inutila aceasta actiune. De parca tasta Delete nu ar fi fost arhisuficienta si mai rapida. Eu nici nu folosesc Drag&Drop daca nu ma aflu pe Desktop sau in ferestre nemaximizate. Dar e intuitiv sa nu folosesti Drag&Drop pentru stergere atunci cand nu-ti permite ecranul. Si tastatura e oricum mai rapida decat mouse-ul pentru asemenea operatiuni.
2. Versiunea Windows.
Asta chiar e ridicol. Pentru ce as vrea sa am mereu la vedere asa ceva? Nu era domne mai simplu sa zici asa: "Apasati tastele Windows + Pause/Break"? Se vede destul de clar ca ai facut un articol pentru noobi, insa pana mea, la ce naiba ii complici cu modificari prin registri avand in vedere ca e peste cunostintele lor si nu obisnuiesc sa faca asa ceva destul de des? Asemenea actiuni nici macar customizari nu se pot numi! Un articol foarte slab din partea cuiva ca tine! Dar e bine ca ai fanii tai! Ce mai conteaza? Daca ai rank 1 poti sa scrii si o reteta pentru facut biscuiti in Paint.
Intr-adevar. Eu chiar n-am ce face pe TPU, asa ca imi fac propriul meu TPU.
@aero, eu fac ce vea lumea si nu ce vreau eu.Alte ''intrebari''mi-au fost sterse pentru ca am facut ce am vrut eu! Daca intrai mai des pe TPU probabil vedeai si despre ce am scris.Momentan Rank 1 atat poate sa faca. Daca ai vedea ce-mi cer userii in mesaje private...
Ba NuStiuCeNumeSaImiPun1 vezi sa nu uiti sa ai dai vot lui Nelu)
Foarte corect ceea ce spune aero, inutil tutorialul plus ca are greseli gramaticale, nu vreau sa par invidios pentru ca nu ma aflu pe acest site ca sa am un rank mare, vreau pur si simplu sa ajut lumea.
Le complici vietile. Eu intotdeauna folsesc tasta DELETE si tastele WINDOW+PAUSE, e cel mai simplu si rapid. Aero are dreptate, din moment ce majoritatea isi prind urechile si daca umbla cu notepad, mai bine nu le complici existenta cu lucrul in registri (sau in special cu registri), cine stie ce mai fac pe acolo si pe urma vin tot pe Clopotzel.TPU sa se plinga ca scirtiie jucaria.
@BigBrother eu intotdeauna folosesc mouseul, poate sunt multi care folosesc Drag&Drop, deasemeni scriu pe o tastatura virtuala tot cu mouseul (in genul T9)care nu lasa urme in fine...saptamana asta, de fapt pe parcursul a3-4 luni o sa postez toate secretele, tipsurile, trucurile din windows 7, aproximativ toate modificarile care se pot face in windows 7 inclusiv din registrii. O sa ma abtin cat mai mult de la folosirea registrilor din windows daca se poate, folosind cateva tooluri, unele create de mine altele de pe net si atunci va astept cu eventuale comentarii. Poate unele vor fi utile pentru unii si inutile pentru altii...aici nu comentez.
Si ce s-a intamplat cu tine? Nu stii sa mai folosesti butonul Reply/Raspunde?
Pentru ce sa folosesti butonul de Reply? Cred ca glumesti. Parca n-ai sti functia lui. Pai te-ai adresat mie si lui BigBrother fara a-l folosi! Trebuie folosit! De unde sa-mi amintesc eu mereu sa accesez pagina asta sau sa-mi caut numele la search? Functia asta a fost facuta cu un scop, nu? Vad ca prima data ai folosit-o mai sus cu altcineva.
(te-am sarit)
Si daca vrei sa ajuti lumea, ce cauti aici?
Ai simtit tu ca as avea nevoie de ajutor?
Am sunat fara sa vreau la 112?
Nu face afirmatii de genul inutil, pentru ca inutil esti tu la ''intrebarea'' asta! Stiu ca nu vrei sa pari invidios dar arati ca unul(manipulat sau manipulant, ca-mi place termenul).