PCI express trebuie sa fie acel port e universal, ce trebuie sa iei in calcul este puterea sursei tale, si cat mananca placa video din resursele sursei. Eu nu am avut probleme de compatbilitate in upgrade-uri. Am avut o placa de baza destul de veche de prin 2009, si am instalat pe ea un GTX actual, si nu au fost probleme, sursa e cel mai important aspect
Daca iei tot PCI nu e problema, dar in afara de asta mai sunt placi de baza care au altfel de slot, la aia se refera ca trebuie sa tii cont, adica sa poata intra in acel slot.
1. Intr-un slot mai mare poti intra placi video "mai mici"
(in slot x16 pot intra x8, x4, x2, x1;
in slot x8 pot intra x4, x2, x1
etc...)
2. Acum sa vorbim despre "viteza de comunicare"
1.0 -> 250 Mbs
2.0 -> 500 Mbs
3.0 -> 1 Gbs
4.0 -> 2 Gbs
Acestea sunt compatibile intre ele, totusi daca placa de baza are o viteza mai mica, placa video va functiona la viteza placii de baza.
Putina clarificare:
Exista mai multe tipuri de PCI, si anume :
- PCI
- PCI-X ( gasite adesea in servere, invers compatibile cu PCI, adica intr-un slot PCI-X poate intra o placa de tip PCI; invers nu este posibil )
- PCIe ( singurele sloturi originare din PCI care suporta placi video, NU sunt compatibile cu PCI/PCI-X, am detaliat intr-un raspuns anterior cum si cand acestea sunt compatibile)
Posibil tu te referi la vechile sloturi AGP, dezvoltate in perioada procesoarelor Pentium II. Acestea suporta doar placi video, nu sunt compatibile cu absolut nimic din ceea ce inseamna PCI.
Calificarea ce spui poate este pentru tine,cine vrea placa,nu e ste nevoie sa stie nimic, scrie pe acea piesa cu ce e ste compatibila, deci nu mai te da mare ca nu are rost plus de asta pot intreba la magazin.Te pomeni ca esti producator de piese electronice si te pricepi la toate Daca vrei sa raspunzi cuiva, fa-o aluia care a intrebat nu, imi raspunde tu mie, sau sa ma inveti ca nu-s curios.Nu eu am intrebat ceva,cauta vezi cine a intrebat si raspunde omului,lasa pe aialanti care dau raspunsuri, fiecare spune ce crede, iar eu nu am spus nimic gresit. Poate ca nu am spus exact ce voia omu sa auda, dar gresit nu am spus. Daca spuneam o balarie ceva, atunci da puteai sa atragi atentia doara, dar nu sa vii cu figuri de astea calificare de parca tu ai stii ceva. Daca ai fost asa de stiutor nu ai fi stat pe tpi asa ca du-te canta la alte mese
Nu toate placile PCI sunt compatibile, poate omul cumpara ceva ce nu merge, raspunsul era pentru el, nu pentru tine. Nu am spus niciodata ca ma pricep la toate, ba din potriva, inca invat. Site.ul asta e un exercitiu practic bun.
Cum ai ajuns de la "Clarificare" la "calificare"? De acord, am folosit cam mult jargon technic, mersi ca ai atras atentia.