| TudorFox a întrebat:

Traim sau nu intr-o simulare pe calculator?

16 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru StrongHeart):

E bine totusi ca i-ai lamurit si pe oamenii aia de stiinta care erau pro teoriehappy nu de alta da sa nu se mai chinuie ei sa demonstreze daca da sau nu.
Anunta-i si pe ei ca ai gasit raspunsul. laughing

suntserios
| suntserios a răspuns:

Poate tu... Eu traiesc in general in realitate

| Violleta2022 a răspuns:

Nu! Si am sa-ti explic de ce (mai pe intelesul tau) happy
Tu mananci zilnic mancare?
Bei apa?
Iti faci nevoile?
Daca raspunsul tau este "da", atunci ar trebui sa stii ca, traiesti o viata REALA, ca-n cea virtuala ( simularea pe calculator), nu manaci, nu bei si nu-ti faci nevoile!

| Uvox a răspuns:

Dacă o sa ridici ochii din telefon o sa vezi si singur.

| Panamax a răspuns:

Hindusii au afirmat acum 5000 de ani ca acesta este jocul divinitatii.
Cred ca se refereau la un joc video.

| Bizon95 a răspuns:

Sigur, suntem in Matrix, asteptam sa ne salveze Neo :D

acum serios, ABSOLUT SERIOS:
exista niste teorii stiintifice, REALE:
https://www.google.com/search?q=holographic+universe

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Întrebarea are un anumit sens.
Ca să fie o simulare pe calculator a cuiva, trebuie să începem un șir de întrebări fără răspuns univoc. A cui calculator, cine e la tastatură, ce interese are și ajungem la ipoteza divinității care este greu se susținut.
Dar, există un răspuns oarecum colateral, afirmativ. Tot ceea ce trăim, experimentăm, concepem ca realitate este legat de nevoile vieții.
Astfel avem conștiința identității proprii printr-o raportare la lumea exterioară care se face doar prin imagini interioare. Imaginile ( structurile informaționale complexe = programe soft din interiorul calculatorului dintre urechi), modelează realitatea și o simulează și apoi o proiectează în exterior. Când proiecția coincide cu obiectul exterior și rezultatul dat de simțuri și imaginile interioare coincide cu obiectul exterior ( exemplu, vedem masa, întindem mâna și o atingem, atunci constatăm că simularea ( procesarea interioară) ne redă realitatea= lumea exterioată a lucrurilor, ( res- real, realitate= lucru). Astfel am putea afirma că trăim simularea pe PC-ul propriu a realității exterioare, iar asta nu fără scop ci pentru a servi și perpetua structura nemuritoare, care este viața. Se poate filozofa și așa la nivel de eseu, fără pretenții prea mari de acuratețe.

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Joker3134):

Cine simuleaza, cum simuleaza si de ce simuleaza?

suntserios

Unii dintre voi fumati de dimineata.

suntserios

Sunt creștin, nepracticant. Ce zici tu acolo insa e cam aceeasi poveste cu dumnezeu. Tu pari ala SF in filmul asta.

| AlienAlienAsk a răspuns (pentru sadrian46):

Pai oricum nu stim inca ce e constiinta deci nu putem spune cu certitudine daca putem crea una artificiala si bill nye a zis asa, si lawrence krauss a zis ca nu avem dovezi etc.

Întrebări similare