Poate nu e buna placa aia noua, nu e compatibila, bag-o pe cea veche inapoi. Scoate-o si bag-o inapoi(la placa video ne referim, desigur).
Ai acolo un cablu la monitor la placa video, te descurci tu, acolo in spate la unitate(calculator, ala patratul, paralelipied/cub) un dreptunghi, poligon care are tepi, spini, bagi acolo, vezi poate sunt doua, un dreptunghi(slot sau port se numeste) e placa video integrata, a calculatorului, si alta e aia noua, placa care vrei sa o instalezi.
Ar trebui sa se instaleze automat driverele la placa video cand deschizi calculatorul, cand intri in windows, pe desktop.
Am incercat sa scot placa si sa vad daca merge cu cea integrata, aceeași problemă "INACCESIBLE BOOT DEVICE ) si dupa black screen... Doar pentru ca am dezinstalat driverele de la placă, daca cumva reinstalez windows-ul, o sa meargă? O duc la reparat ca nu îi mai pot face nimic. Si placa e noua, ce mama draq
La ce eroare iti da nu iti vede hdd ul sa booteze de pe el ori e dus ori e windowsul reinstaleaza l daca poti. Daca dai update la windows instaleaza si ultimele drivere nu mai incerca separat.La windows 10 faci update pana la versiunea 20h2
Cred ca o sa sterg tot de pe hdd si o sa îmi reinstalez windows-ul, sper sa nu mai am black screen dupa
Poate ai scos harddisk-ul(HDD)(un paralelipiped mai mare ca placa video) care este necesar sa intri in windows cu el.
Placa video trebuie sa o bagi intr-un slot, nu ai treaba cu alte cabluri, componente din unitate. Baga tot inapoi cum era, tot ce ai scos, ce ai schimbat acolo inauntru( nu umbla daca nu ai schimbat nimic). Placa integrata nu poti sa o scoti ca e bagata in placa de baza, aia las-o acolo. Aia noua a ta trebuie sa o bagi intr-un slot.
Uite aici o imagine unde trebuie sa o bagi :
https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-042fadeca81e221f13c91a90e62315a6.webp
Bagi spinii aia galbeni acolo pana cand se aude un click de la clestele din dreapta din imagine la slot, ala fixeaza placa.
Partea din stanga jos a imaginii, port-urile :
https://study.com/......ed_600.jpg
Trebuie sa iasa in afara unitatii, nu trebuie sa fie inauntru si in dreptunghiul ala mare care are doua suruburi intre el(stanga jos imagine) trebuie sa bagi un cablu de la monitor ca sa o conectezi.
Dacă era asa de simplu nu mai scriam pe TPU. Am incercat sa pun si placa video veche, la fel aceeași eroare si black screen. Deci nu am alta optiune decat sa sterg tot de pe hdd ca de acolo e problema... Ma rog, am sters si driverele de la placa noua ca prostu, ziceam că îmi pot donwloada altele mai bune. Nu o sa mai am problema cu ele daca il pun dupa ce am golit hdd-ul si mi-am pus windows nou, nu?
Puteai actualiza driverele pe viu, nu era nevoie sa dezinstalezi tu nimic, ca le dezinstala intalatorul.
Poti intra in safe mode? Daca da, intra in safe mode with networking, descarca-ti driverele, instaleaza-le si vezi daca functioneaza.
In caz contrar, o reinstalare a Windows ar trebui sa-si faca treaba. Nu uita sa formatezi partitia pe care a fost fostul Windows, caci, altfel, va face dual boot.
Nu merge pe savemode oricât as incerca, am observat ca daca scot bateria de la motherboard si o bag înapoi, o sa ma lase sa accesez msi setup bios. Dar chiar nu am idee ce sa fac pe el... După daca dau exit iar black screen. Dacă scot si bag cablul in placa video o sa îmi spună "power saveing mode" dar cam atât. In rest nimic nu merge pe ecran
Am incercat si f8 si delete (cică si ala merge) însa cand pornesc pc-ul nici logoul nu îmi arata, nimic, nici daca insertez sa zicem un stick, negru complet, dar culmea ca tot pot accesa msi bios. Voiam să mă bag pe savemode si sa îmi descarc driverele acolo dar nu am cum, bănuiesc că hdd-ul s-a dus, dar nu inteleg, daca hdd-ul era stricat, de ce mai si porneste pc-ul? Ma intreb, nu am nici cea mai vagă idee ce e de facut la el
"Inaccessible Boot Device" nu presupune aproape niciodata un HDD/SSD defect,
ci e o eroare, care poate avea natura diferita:
fie din cauza unui driver lipsa (ma refer in special la driverul pentru SATA 3, pe placile de baza mai vechi (2010-2013), care necesitau driver pentru SATA 3 si USB 3.0... la cele mai recente nu e nevoie, pentru ca au controllerele pentru ambele incluse in procesor)
fie s-a setat in BIOS IDE in loc de AHCI,
fie un update de Windows a corupt ceva in sistem (problema destul de intalnita la Windows 10, am patit si eu cu versiunea 1703, cea mai instabila de pana acum).
Mai pot exista desigur si alte cauze, iar uneori poate fi si mort.
Cel mai inteligent lucru ar fi sa incerci sa reinstalezi Windowsul.
Daca e o problema cu HDD-ul, vei primi o eroare cand va porni etapa de cautare si initializare a HDD-ului.
PS >>> Nu e nevoie sa intri in BIOS pentru reinstalarea Windowsului, ajunge sa gasesti si sa apesi tasta pentru (Quick) Boot Menu. (o gasesti in manualul placii de baza, si in partea de jos in ecranul de POST - ecranul ce apare prima data cand pornesti PC-ul)