Salut din nou. Sa stii ca in domeniul fotografiei, cam orice e greu de invatat pana te prinzi cum sta treaba. Nu e neaparat sa ai multa tehnica. Trebuie doar sa ai "ochi" si sa stii sa umblii pe aparat. Ca orice alt device, Nikonul D3100 poate fi invatat, dar doar daca te joci cu el. Adica, daca il tii in raft si il scoti cand pleci la munte nu o sa inveti multe... Ghiduri sunt si pe net, dar eu recomand sa il butonezi si sa vezi ce fac optiunile de pe el ( nu te juca in meniul de setari - nu prea e nevoie ). In schimb, trebuie sa stii cateva chestii cum ar fi timp de expunere sau diafragma care le gasesti pe net...sau ma intrebi pe mine xD Nu sunt profesionist dar pot spune ca ma descurc bine cu nikonul meu si sincer cred ca depinde de la om la om intre cannon si Nikon. Cannon e un pic mai usor de invatat, intr-adevar.
Recomand Nikon sau Cannon. Cannon e un pic mai usor de invatat. Nu e ff mare diferenta intre ele ( ma rog...meniul e diferit si inca cateva ). Nikonul D3100 e super ok. Eu am D5200 si e pe aceeasi linie de plutire. Eu l-am luat nou...am gasit intr-adevar oferte convenabile dar sa stii ca mai bine iti iei un aparat nou decat unul folosit.
Sunt la început. O sa îmi fie greu sa învăt setările aparatului Nikon d3100?