250 si 250
120 c(windows), 200 (jocuri sau ce vrei tu) si 170 (sau cat ti-o mai ramas, filmele, descarcarile.)
De toti gb aia, nu faci nimic, nu faci partitii, lasi tot discul deschis.Partitiile sunt mofturi, sunt chestii demult fumate, sunt chestii demodate, au facut unia candva ca li s-a parut mai cool si de atunci s-a dus chestia din prost in prost si uite asa persista si astazi
Pentru c: este mult suficient 100Gb.
Din spatiul ramas faci inca 2 partitii a cate 200Gb.
Prima partitie de 200Gb vei folosi pentru date (poze, muzica, documente etc. care sunt importante pentru tine si nu vrei sa le pierzi la o noua reinstalare.
Pe a doua partitie de 200Gb o rezervi doar sistemului automat de salvare, de unde se poate recupera windows-ul in caz de problema, fara re-instalare.
De fapt, pentru salvarile tale importante este mai indicat un al doilea hard disk (extern) pe care sa poti pastra tot ce ai mai important, chiar daca hard disk-ul din laptop se defecteaza.
Stii cum e ba Bula? Am vazut ca evaluezti tu raspunsuri ca eronate te pomenesti ca te si pricepi la calculatoare rau de tot.
In sf ce voiam sa zic? Ai vazut chestia aia in RO,aia in care oamenii vopsesc cu var arborii? Sunt sigur ca tu crezi ca este un lucru foarte bun,dar afla ca si in cazul ala, tot un prost,habarnist din asta a venit cu ideea ca ar da mai bine, zicea el,el fiind un fel de militian, securist, deci total pe dinafara cu vegetatia cu arborii, dar daca lui i s-a parut ca e cool asa, asa sa facut.Si de atunci de la un tantalau,de la un prost sa ajuns la prosteala nationala ,ca sa vezi si tu ce chestie,exact ca sin cazul HIV dar exact la fel, daca unu a zis ca SIDA are cauza virusul HIV toata planeta a zis la fel ca ala exact ca si cu datu cu var in RO.
Ca sa vezi cata prostie poate colcai pe planeta asta acum mai nou sau de ceva ani umbla pe net, candva mergea pe jos, apoi calare, acum prostia e peste tot oriunde intorci capu vezi un prost
Ma intreb daca cei 200 gb nu sunt cumva prea mult spatiu rezervat protectiei unui sistem. Sigur, daca clonezi fizic partitia principala, e nevoie de spatiu, dar cred ca sunt programe (Norton Ghost), care lucreaza cu mai putina suprafata de stocare si poate pune clona pe dvd fara probleme.
Ai mare dreptate! Nici eu nu sunt adeptul unui hard cu o singura partitie. Cine spune ca 2 sau mai multe partitii pe un hard e o porcarie ori nu a avut probleme cu sistemul, ori nu a pretuit ceea ce avea stocat pe hard. Am pierdut 80 gb cu amintiri dragi, iar asta e o lectie dureroasa.
Eu am pe laptop următoarele partiții: A: LFV: 16 GB, B: JV: 16 GB, C: Local Disk: 256 GB, D: DVD/CD, E: SKOLA: 64 GB, K: KTH: 32GB, disc liber: 128 GB.
Pe partitia C:, Windows 10 poate ocupa chiar si peste 50Gb cu upgrade-urile si programele instalate impreuna.
Pe partitia de salvare se face o "copie" de salvare primara, la care se adauga doar schimbarile ulterioare.
De asemenea, pe partitia de salvare se pot salva si fisierele personale (documente, poze etc.).
Din experienta si observatiile mele, acest raport de distribuire este rezonabil pe un laptop.
Pe un calculator, salvarea se face pe un al doilea hard disk, suplimentar, instalat doar in acest scop.
Sincer? Ma tem de SSD! Din cate stiu, e ca un stick mai mare. Are beneficiile lui (viteza, capacitate, performanta), dar cand e vorba sa cedeze (din diverse motive), recuperarea datelor de pe el nu e tocmai la indemana oricui. Poate sunt si o fire mai conservatoare, dar hardul "cu platane" mi se pare mai de incredere in aceasta privinta. Poate sunt eu prost documentat...
Din pacate, unele programe importante (browsere-le de incredere) au oprit actualizarile lor pentru aceste sisteme de operare invechite. Iar efectele se vad. De voie, de nevoie, la un moment dat va trebui sa migram total catre Windows 8 sau 10. Am un sistem cu i3, dar asa de bine ma simt pe Windows Xp (sau Windows7), incat nu simt nevoia sa pun sistem mai nou, care imi incarca inutil pc-ul.
Cum te protejezi daca nu ai antivirus? Si cel mai vigilent utilizator poate scapa un click pe surse nesigure. De aceea, preventiv, eu mi-am instalat unul.
Pot convietui un hdd si un ssd, dar nu lucrez cu cantitati mari de date, ca sa-mi doresc 2 dispozitive de stocare. Apropo, am hard de 250 gb si sunt multumit momentan.
Voi fi obligat sa trec pe ssd cand vor disparea definitiv hdd-urile.
Instaleaza pe un alt hard disk un Linux Mint pentru browsing, iar la pornire alegi discul cu care sa booteze sistemul (din meniul PC-ului sau din boot-menu a Linuxului (apare automat daca "vede" la instalare windows-ul deja instalat).
Astfel poti avea rapiditate si mai mare pe net si-ti poti folosi si XP-ul (cu folosire net redus la minim).