Eu am Solenza. Are si avantaje si dezavantaje.
Avantaje : consum relativ mic fata de Cielo.
Piese ~ieftine
Design placut (dupa parerea mea)
Dar printre astea are si dezavantaje, cum ar fi probleme cu etansarea, practic ploua in ea. Asta e din cauza chederului (sau la unele din cauza lunetei). La mine am rezolvat simplu, am dat jos luneta si am lipit-o cu un mastic si acum nu mai am treaba. Daca te hotarasti sa iei Solenza, ia varianta full (Scala) fiindca versiunile standard sunt foarteee sarace in dotari (nici turometru n-au unele).
Deasemenea Cielo are unchiul meu si e o masina super ok, desi a fost lansata in 1996 parca. In schimb consuma mai mult ca Solenza mea. Daca te hotarasti sa iei cielo, sa iei Executive-ul de 16V.
De matiz nu comentez, aia nu e masina, e o gluma proasta.
Bafta!
Sunt masini de spita joasa, incearca si tu ca tata prin eliminare, tata si-a luat o skoda octavia ultimul model, de ce nu iei si tu modelul asta? sunt foarte bune si are consumul foarte mic, noi vara trecut am strabatut toata Romania cu rezervorul la maxim si cand am ajuns acasa mai avea jumatate, care la alta masina trebuia sa fac 8 plinuri ca sa fie asa. iar daca nu poti modelul asta, iti recomand matiz, deoarece a avut si mama, dar acum a trecut la o masina mai mare, si matizul e fr dragut, si el are consumul mic, dar de ex, nu are aer conditionat si geamuri electrice.
Danootsa : Tu crezi ca se orienta la astea 3 masini daca avea banii necesari cumpararii unei Octavia sau altceva? Ar trebui sa te gandesti inainte sa afirmi ceva. Ati strabatut toata Romania cu rezervorul plin? Cu cine crezi ca vorbesti aici? La tine toata Romania inseamna 250-300 km?
Apropo, se spune speta nu spita. Spita e aia de la bicicleta
Eu am un Cielo Executive cu GPL de vreo 4 ani. Consuma cam 8-9 l/100 km dar gazul este cam la jumatatea pretului benzinei. Piesele sunt ieftine si gasesti si noi si second din belsug. Masina este fiabila si categoric nu te va ploua in ea. O recomand cu caldura.
Daca vrei Solenza ia-ti 1. 4 MPi de 75 CP, daca vrei Cielo ia varianta GPL, ca benzinaru te usuca de bani, acesta are 80 CP. Matizul nu-l mentionez pentru ca aia nu-i masina, ala-i cotetz!
Iar dintre Cielo si Solenza e cam grea alegerea, dar eu tind spre o Solenza ca e pe benzina (nu fa greseala si sa ti-o iei diesel, ca e gherla curata Solenza diesel), trage bine, consuma putin si arata chiar bine. Depinde si ce nevoi ai: daca esti singur sau ai o prietena si nu ti-ai facut o familie inca, Solenza e perfecta, dar daca ai o familie, alege Cielo: ai un portbagaj cat China de mare!
Nu stiu care sa o alegi dar te pot sfatui sa nu alegi matizul (din proprie experienta)
Alege Solenza.Consuma mai putin decat matiz si cielo.Are un motor foarte foarte greu de distrus.E mai buna decat logan cielo si matiz.O zi buna sa ai