Pai poti sa-ti faci backup si apoi sa reinstalezi windowsul pe C:\. De obicei nu e normal sa ti se intample asta. Dar scrie msconfig in bara de cautare a windowsului si acolo du-te la bood si uita-te mai atent, sa fii sigur
Te duci in D:\ daca acolo nu ai folder cu Windows nu are cum sa se booteze de aoclo daca il ai in C:\ de acolo se booteaza dar odata am avut si eu windows pe D:\ si nu o avut nimica
Este normal în cazul în care literele partițiilor au fost schimbate dar în MBR figurează de exemplu partiția D: reală ca și partiție C; partiția C: considerându-se partea cea mai apropiată de axul hard disc-ului iar restul fiind cele secundare.
Ca să întelegi cum stă treaba îti voi explica cum funcționează un hard diesc și ce este MBR-ul;
MBR sau Master Boot Record este un fel de fișier unde se stochează secvența de boot și partiția de boot a sistemului. Dacă în MBR nu apare o partiție de boot calculatorul nu va încărca sistemul de operare.
Împlicit Orice sistem de operare se instalează pe porțiunea cea mai apropiată de axul platanelor hard-ului și va lua numele în cazul Windows de C:.
Deci în cazul tău probabil că au fost schimbate literele partițiilor
Dacă vrei să remediezi problema asta recomand un backup la toate datele din calulator și apoi o formatare completa a hard-ului prima dată în FAT și apoi în NTFS asta ca să te asiguri că MBR-ul a fost rescris urmată de o resoftare cu Windows.Succes
Intreb lucrul asta pentru ca am mai avut probleme cu MBR-ul si pe un HDD vechi si stiu ca sunt niste lucruri cu care-ti mananci nervii. Nu doresc sa reformatez si sa resintalez Windows-ul din nou. Presupun ca la o urmatoare re-instalare a sistemului de operare ( fiind din desktop sau de pe un mediu de stocare bootabil ) nu sunt sanse sa intampin probleme daca nu actionez acum asupra chestiei asteia cum ca booteaza de pe alta partitie nu? Si dai ai dreptate, HDD-ul a fost formatat inainte sa fie instalata versiunea de WIndows curenta si avea alte denumiri si litere.
Ba da, de acolo booteaza. Imi scrie clar ca de pe partitia C:\ nu se booteaza. Ci de pe D:\. Acolo sunt fisierele de BOOT. mersi oricum de raspuns .