| CyberDune28 a întrebat:

Windows 12 o sa fie cu abonament. V-ati face abonament, doar ca sa duceti lupta cu virusii?

24 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Ha? Am mai folosit Linux si inainte, pot folosi si de acum incolo. Atit pentru scopuri personale cit mai ales pentru business.

| StratulatVictoeEugen a răspuns:

Nu. Eu m-am mutat pe Unbutu (linux) si nu am treaba cu virusii sau abonament.

Răspuns utilizator avertizat
Bula
| Bula a răspuns:

Windows se va dezvolta pana la versiune 13, dupa care se vor ruga la prostime sa fie folosit, promitand marea cu sarea.

| Javva a răspuns:

Eu din 2017 si pana in 2023 n-am mai luat nici macar UN virus, folosesc windows defender doar la misto si cam atat. Tot ce conteaza in ziua de astazi este ATENTIA, nu ai nevoie de antivirus, ci doar de cunostinte elementare de prevenire.

| gabicoo a răspuns:

Windows Defender pe Windows 10 este destul de eficient - nu este nevoie de antivirus plătit! Am trecut la Windows 11 dar nu mi-a plăcut și am revenit la Windows 10! Pentru Windows 12 nu cred că voi plăti!
Cu toate că mulți se laudă cu Linux să știi că există viruși și pentru el.
Nu există soluție 100% perfectă pentru a te proteja de viruși.

| doctorandus a răspuns:

Ce face Windows 11 când nu e activat? Nu poți modifica desktopul. Și nu poți folosi BitLocker. În rest nu-ți face probleme.

| gabicoo a răspuns (pentru Javva):

Windows Defender este un antivirus foarte bun dublat de atenție! Nu poți zice că nu folosești antivirus sau că îl folosești la mișto. De fapt ești protejat de Windows Defender fără să vrei - el lucrează cuminte în fundal fără să atragă atenția!

| StratulatVictoeEugen a răspuns (pentru gabicoo):

Exista virusi si pentru linux? Daca spui asta inseamna ca exista si pentru Apple pentru ca tot ce instalezi este luat din repository unde a fost deja scanat si verificat.

| gabicoo a răspuns (pentru StratulatVictoeEugen):

Există viruși și pentru Android care este o variantă de Linux!

| StratulatVictoeEugen a răspuns (pentru doctorandus):

'' However, before you panic, Mac malware and viruses are very rarely found "in the wild".''
Eheee fata de Windows care vine cu doi virusi deja instalati...

| StratulatVictoeEugen a răspuns (pentru gabicoo):

Ce nu vreti voi sa intelegeti este ca exista asa ca o magazie unde gasesti update, programe, etc. Ei programele alea sunt scanate si verificate inainte de a fi bagate in magazie. Eu, client vin sa-mi iau de acolo si atunci cand instalez in computer folosesc parola mea. Cum sa intre virusul si mai ales de unde.
Ptr Windows gasesti acelasi program pe 20 de site-uri, il downloadezi si-l instalezi. Nu stii nici macar daca e ce trebuie.

| doctorandus a răspuns (pentru StratulatVictoeEugen):

Sunt multe generatii de Mac-uri care au fost abandonate de la updateuri si au foarte multe vulnerabilitati exploatabile.

| StratulatVictoeEugen a răspuns (pentru doctorandus):

Probabil fff vechi si nu le mai foloseste nimeni. Windows e un rahat pe bat oferit de Bill fraierilor.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu am as da niciun leu pe Windows cand Ubuntu e gratis si merge atat de bine.

| adryang78 a răspuns:

Eu sunt fan Linux. De ce să plătesc pentru Windows și să fiu expus la o grămadă de riscuri - viruși, malware etc. - când pot descărca gratis orice distribuție Linux?

| doctorandus a răspuns (pentru adryang78):

Esti unilateral: eu nu refuz niciunul dintre marile sisteme de operare. Bine, nu am Mac, dar am ajutat prin Teamviewer un amic cu Macbook.

Si tehnic, Androidul iti observa mult mai multe date decat Windows. Androidul e facut special ca Google sa stie ce faci, Windows nu e facut special sa stie Microsoft ce faci (gandeste-te ca-l vand unor firme si state carora nu le place sa fie spionate).

| adryang78 a răspuns (pentru doctorandus):

Eu vorbeam de Linux, nu de Android.
Și nu sunt unilateral, am folosit Windows ani de zile, am folosit Linux alături de Windows în drive virtual sau dual boot, sau doar Linux. Spun doar că prefer la orice oră Linux în fața Windows.

| doctorandus a răspuns (pentru adryang78):

"Eu vorbeam de Linux, nu de Android."

Ha, ha, ha! In realitate Android=Android Linux. Asa cum exista arch Linux, Debian Linux si Ubuntu Linux, exista Android Linux.

| adryang78 a răspuns (pentru doctorandus):

Android are la bază Linux, da, dar s-a îndepărtat foarte mult de rădăcină. Sistemele de operare Linux sunt mult mai robuste, stabile și sigure comparativ cu Android, de Windows nici nu mai vorbesc.
Ca să-ți răspund scurt și concis la întrebare, să n-o mai lungim - nu n-aș plăti abonament pentru Windows.

| NLS a răspuns:

1) nu e 100% sigur ca va fi doar cu abonament
2) nu, o sa folosesc 11 cât timp voi fi mulțumit, apoi voi trece pe Mint pentru tot ce are nevoie de net.
Si o sa rămân la versiuni ale programelor folosite care funcționează pe 10 si/sau 11.

3) ce viruși? Nu folosesc decât Defender (și acela parțial oprit), dar pe 7 și 10 nu am luat viruși (ransomware) decât când/daca am vrut eu.

Dacă știi cât de cât ce faci și unde colcăie virușii, nu ai nici o șansă să iei viruși în ziua de azi, folosind W10.

| J0B0MAT a răspuns:

Nu și nu prea iau viruși.Și dacă iau, datele importante oricum mi le salvez extern.Nu are ce să îmi facă, un reset la Windows și aia e.Cu distrus de hardware mai greu.

Întrebări similare