| Titi123688 a întrebat:

Cumva pixelii unei camere de la telefon pot muri în timp la fel că și pixelii unui display? Vreau răspunsuri cat se poate de concrete fiindcă de la o vreme văd că, camera foto de la telefonul meu face poze din ce in ce mai proste, in sensul că focalizează greu, nu mai scoate imagini clare la rezoluția de 50 MP si trebuie setat la 12 MP, daca fac o poza la o scrisoare sau document in casa nu îmi iese deloc ok. Acum fix cu un an în urmă mergea foarte ok, i-am dat și reset am, curățat lentilele camerei dar degeaba, doar camera de ultrawide mai funcționează corect, as vrea niste soluții de remediere a problemei, telefonul este un Nokia X30 5G, mulțumesc.

4 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Teoretic vorbind calitatea scade in timp ca sa cumperi ceva nou

| RAY a răspuns (pentru RAY):

O teorie este că obiectivul camerei se murdărește în timp. Acest lucru se poate întâmpla dacă nu aveți grijă să vă păstrați telefonul curat. O altă teorie este că senzorul camerei începe să se degradeze în timp. Acest lucru se datorează faptului că senzorul este format din pixeli minusculi, iar acești pixeli pot începe să-și piardă din sensibilitate în timp.28 aug. 2022
https://www.quora.com/......martphones

| antineutrino a răspuns:

Da, poți avea pixeli 'morți'' în timp, dar în decursul unor ani de zile. Mai degrabă este vorba de murdăria depusă pe lentilă. Nu o curăța cu spirt, alcool isopropilic, sau detergenți. Există soluții speciale, cam scumpe, dar care nu deteriorează suprafața lentilelor. Cu restul riști să strici mai rău și nerecuperabil.