Tu faci ce-ti cer colegii tai?
Tu trebuie sa hotorasti pentru tine in functie de nevoile si posibilitatile tale. Cum descrii telefonul, cred ca cineva vrea sa vanda o rabla si pun presiune pe tine sa-l cumperi. Esti fraierul lor?
Nu. Mai bine cumperi un Nokia G22 decat iPhoane care nu mai primesc updateuri de securitate. Si pe care aplicatiile noi nu prea mai functioneaza.
Tu faci ce ți se spune în general? Nu contează ce presiune pune nimeni asupra ta, mai ales sa îți treacă prin minte ca să iei un iPhone atât de vechi. Eu zic sa ramai cu telefonul pe care îl ai sau sa îți faci un upgrade doar dacă simțit tu ca e nevoie, asa fac eu din 2 în 2 ani iar ca idee, suntem în 2023 și am luat un S21 FE, pentru ca nu consider ca merita sa dau o groaza de bani pe ceva care te ajuta doar sa comunici
Lasa vrajelile astea ale anturajului. Daca tie iei place telefonul pe care il ai de ce sa il chimbi ca Gigel sau Marinel are iphone? Nu te lasa influentat de anturaj vezi ti de telefonul tau. De ce sa dai un telefon nou pe unul vechi de 10 ani?
Esti oaie sa mergi cu turma? M-ar durea fix la 2 metri in spate ca niste putoi au dat 300 de lei pe telefoane cu 7-8 generatii in urma si acum se dau mari fani Apple. De parca ar fi bani facuti de ei sau de parca ar conta.
Telefonul e un instrument pe care sa-l folosesti intr-un scop. Daca telefonul pe care il ai poate face aceleasi lucruri pe care le face un iphone (si poate, si chiar mai bine daca vorbim de iphone 5, 6, 7, 8, sa zicem) ce dracu' conteaza daca are un mar pe spate sau nu.
Si aluia cu iphone 5 zi-i sa si-l bage unde nu rasare soarele, trebuie sa fii cretin sa renunti la un telefon nou si sa-ti iei un gunoi care nu mai valoreaza nici cat materialele din care e facut.
Ca sa ti raspund la intrebare, dupa iphone 8 plus niciun iphone nu mai e ok pentru ca nu mai primeste update uri. Din pacate asa e la Apple, telefonul daca e vechi poate fi folosit bineinteles dar nu la inaltimea la care poate ajunge de fapt IOS. Iti poti cumpara daca tu iti doresti sa iti iei un iphone, eu consider ca un iphone 6 nu se compara oricum niciodata cu un Samsung Nici la poze, nici la soft insa e foarte vechi. Rad de tine cu un Nokia dar cu un iphone 6 care costa mai putin ca cel pe care il ai, nu rad? Revino ti si nu le mai da dreptul sa fii papagalul clasei pentru ca din cate se vede TU le permiti si esti cam imatur. Parintii tai cum s ar simti daca le ai spune ca esti prostul clasei din spusele lui? Stai pe treaba ta cu telefonul tau ca nu asta te defineste. Daca tu iti doresti pe bune telefonul ala cumpara ti total din alta parte, nu de la ei. Sunt niste nesimtiti care isi bat joc de tine
Castig suficient cat sa-mi permit un iPhone 14 Pro Max de 2 ori pe an, si totusi nu am iPhone, nici alt telefon foarte scump.
Mi-am luat Realme GT2 Pro,
si daca ar fi sa imi iau un alt telefon ieftin, sub 1000 RON, probabil Motorola ar fi, G52. Chiar si G32 e ok.
Colegii mei au ras de mine, cand m-au vazut cu telefon cu butoane.
Eu folosesc tot acelasi telefon (de peste 17 ani! ), iar ei si-au schimbat telefoanele (scumpe) aproape anual (defectari diverse).
Al meu a cazut de la primul etaj, pe trotuarul de beton. I-a sarit capacul din spate si bateria. Le-am pus la loc si telefonul functioneaza si acum. Telefoanele lor s-au spart chiar si scapate din mana, pe linoleu.
Mai incolo colegii astia presurizati or sa-si ia masina si or sa prefere cazan nemtesc de 15 ani nu bate nu troncane l-a folosit o batrana de treaba sa mearga la piata ocazional (= dauna totala facuta la baieti pe naspa). Or sa dea pe ea cat pe un Logan nou dar fereasca 'mnezo sa-si ia Logan nou ca se rade alti cocalari (ca ei) de ei. Asa e oamenii, maica - e prosti.
Ia-ti intotdeauna produs nou - din motive de garantie/suport/piese de schimb.
Daca vrei neaparat iPhone poti sa-ti iei iPhone SE 3 (2022). E 2200 lei. Nu-ti permiti? Nici o problema.
https://www.vexio.ro/smartphone/apple/954070-iphone-se-2022-64gb-starlight/
Daca vrei un telefon foarte bun poti sa-ti iei un Samsung A34, de-abia lansat. E 1600 lei. Tot nu-ti permiti? La fel, nici o problema.
https://altex.ro/......SMTA341BK/
Nokia G20 e telefon bun. Merge pana la anul in Iulie cu actualizari lunare de securitate (tocmai ce a primit Android 13). Costa 800 lei de nou (atat costa si iteratia curenta, Nokia G22).
Tine minte: daca ceva pare prea bun sa fie adevarat, nu e adevarat. iPhone bun cu 500 lei n-ai sa vezi. 2 lei dai, 2 lei face.
Cauta un SE2, sunt foarte rezistente.Nu se compara in veci cu pocnitorile cu Android. Apple 5s se incalzeste si este lent.
Nu merita treci macar la iphone 11 daca vrei sa te tine bateria 2 zile treci la iphone 12-13 ce e sub 11 tine maxim 12 ore
Zuzumilk26 întreabă:
Ionut203445325783168323565332234567 întreabă: