| Anonimă1666 a întrebat:

Iphone 7 face poze bune? 12 mp mi se pare cam putin.7 pe fata mai rau. Face poze mai bune ca S7 sau S8?

4 răspunsuri:
| iknoweverything a răspuns:

Ca s7, da.
Ca s8, în niciun caz.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru iknoweverything):

S7 si S8 au aceleasi camere, nu exista absolut nici o diferenta intre cele doua la camere. Deci Iphone 7 face poze un pic mai bune ca s8.

| iknoweverything a răspuns (pentru anonim_4396):

N-ai cum să spui asa ceva.
Acum am s8, dar înainte aveam s7.
Nici nu se compara.
Rezoluția si claritatea e mult mai mare pe s8.
Plus că si camera în sine e mai buna.

| NLS a răspuns:

Megapixeli multi nu inseamna calitate.
Megapixelii influenteaza doar calitatea la imprimarea pe hartie sau alt suport fizic...
Atunci cand imprimi pe o coala A4, ajung 3 MP.
Daca vrei sa imprimi pe un format A3, ajung 4-5 MP.

Pe aparatele obisnuite (compacte si bridge) o sa gasesti 12, 16 sau 20 DOAR din motive de marketing.
(efectul de turma>> cand primesti ceva "mai mult", ai impresia ca e mai bun, si cumperi aparatul care ofera mai mult. Din pacate nu e deloc asa.)

Se schimba putin treaba cand vorbim de DLSR si Mirrorless.
Aici sunt uneori necesari MP in plus, daca vrei sa editezi acele imagini pe o rezolutie mai mare (ai un monitor 2K sau mai mare.)

In programele pentru creat slideshow-uri ai nevoie de o dimensiune relativ mare a imaginii, DACA vrei sa creezi efecte dinamice, adica sa misti imaginea pe ecran sau sa ii faci zoom.
Insa 12-13MP AJUNG in acest caz, nu e nevoie de 1000MP...

CALITATEA unei poze o da marimea senzorului care capteaza lumina, si procesorul de imagine. Si bineinteles, lentila/lentilele.

In cazul telefoanelor, marimea senzorului stagneaza in ultimii ani.
Huawei P20 Pro e singurul telefon care are senzor mai mare decat toate celelalte de pana acum.

Procesorul de imagine avanseaza de la an la an la fiecare brand.
iPhone 7 nu se poate compara cu S8 niciodata, dar face totusi niste poze excelente.

In general cu iPhone 7 obtii poze suprasaturate, asa ca daca observi ca totul e prea sters si luminos, incearca sa reduci putin ISO-ul.
Si fata de S8 nu capteaza optim detaliile in conditii de lumina scazuta, dar asta e perfect normal.
Deci daca ai buget de S8 si vrei poze bune, ia S8.
Si daca il iei, ai grija sa nu ia trante, caci e unul dintre cele mai fragile telefoane de pe piata, datorita ramei laterale aproape inexistente.
Alta problema cu S8 ar fi daca vrei sa ii aplici o sticla de protectie si in acelasi timp sa folosesti o husa/carcasa de tip carte. Nu se prea impaca defel una cu alta. (stiu de la 7 Edge al fratelui meu. Cu S8 nu s-a schimbat nimic.)