| PetrusEmanuelMihai a întrebat:

Buna TPU. Am o intrebare si vreau sa fac un lucru da nu pot pana nu intreb pe cineva care se pricepe la mobile.

Am 2 telefoane ambele bune. Intr - unu din ele am 2 cartele cu acelesi nr si la celalalt am altul.

Intrebarea mea este : Daca mut o cartela in telefonul cu 0766 si o scot ca nu merge, Pin respectiv Puk raman aceleasi sau se schimba sau raman din fabricatia lui acelasi nr de puk si pin?

8 răspunsuri:
| cfrtobias a răspuns:

Puk nu se schimba, si pin tot ala ramane ca e pentru securitate la telefon, daca pierzi telefon sa nu poata umbla oricine la cartela

| hacktek a răspuns:

Asa-zisa intrebare a ta... e de neinteles pentru mine.
Nu poti avea doua cartele SIM cu acelasi numar. Punct.
Codul PUK este specific fiecarui SIM. Alt SIM, alt PUK. Nu depinde de aparatul in care introduci SIM-ul.
Daca vrei cu adevarat ajutor, formuleaza intrebarea asa cum trebuie.

| PetrusEmanuelMihai explică (pentru cfrtobias):

Si PIN? Si nu se intampla nimic daca am acelasi nr pe 2 adica ma refer gen notificar sau sms daca primesc pe unu nu-l vede si pe celalalt ca la Pin stiu ca il poti schimba e diferit la 2. Deci pot schimba linistit si cat platesc de pe unu tot asa platesc la 2 ca si la 1 singur? abonamentu platesc 18 lei.

| GPA a răspuns:

"Am 2 telefoane ambele bune. Intr - unu din ele am 2 cartele cu aceleasi nr si la celalalt am altul + 40 766 273 735. "

Nu există două cartele cu aceleași numere. Nu poți avea așa ceva decât dacă îți clonezi cartela SIM, pe lângă asta, va exista un conflict uriaș în softul operatorului dacă cele două cartele identice sunt active simultan. Niciodată nu-ți lași numerele de telefon, public!
Fiecare cartelă SIM are PIN-ul și PUK-ul ei.
PIN și PUK nu au treabă cu telefonul, sunt doar coduri de securitate pentru cartela SIM, astfel că, dacă introduci codul pin greșit de trei ori, ai șansa să-ți recuperezi totuși PIN-ul, adică să-ți creezi altul, introducând codul PUK. Dacă introduci greșit de cel puțin 10 ori și codul PUK, ai blocat definitiv cartelă și trebuie să o înlocuiești.

| hacktek a răspuns:

Codul PIN se poate schimba daca stii codul PUK, asa ca nu mai vorbi despre PIN. Poti sa iti pui acelasi PIN la toate cartelele ce le ai, sau le vei mai avea de azi inainte.

| GPA a răspuns (pentru hacktek):

Nu e chiar așa, cum că poți să pui același PIN la toate cartelele. Nu mai vorbiți în necunoștință de cauză. Nici dacă e cartelă postpaid sau prepay n-o să te trezești întotdeauna cu Pinul standard (0000). Sunt fel și fel de combinații. Cartela mea de la Digi (postpaid), de exemplu, venise în pachet cu 2468 PIN-ul.

| cfrtobias a răspuns (pentru PetrusEmanuelMihai):

Dar ti-ai portat numar sau cum crezi ca ai cartele acelasi numar intr-un telefon? daca ti-ai portat unul nu o sa fie valabil dupa cateva zile

| hacktek a răspuns (pentru GPA):

Ba e chiar asa. Poti sa te trezesti cu orice PIN la orice cartela, dar poti sa il schimbi cu orice iti trece prin cap (de la patru pana la opt cifre), singura conditie este sa stii codul PUK sau vechiul cod PIN.
Recapitulare:
PIN-ul se poate schimba cu orice sir de 4 pana la 8 cifre.
PUK-ul este unic pentru fiecare SIM in parte, este inscriprionat pe pachetul (ambalajul) care insoteste SIM-ul.
In cazul dumitale, cartela de la Digi cu PIN-ul 2468 poate avea si PIN-ul 0000, daca intri in meniu si dai "schimbare cod PIN".
Capisci?