Am avut aceeasi problema pe un telefon mai vechi.Eu a trebuit sa-mi fac root si sa dezinstalez aplicatiile de tip bloatware si nici atunci nu era chiar ok (probabil imi scapa).Asa ca am schimbat intreg ROM-ul (Android-ul in sine mai pe intelesul tutoror) si acu pot spune ca este ok. DAAAR din moment ce Huawei de cateva saptamani nu mai da voie schimbarilor soft-ului, n-ai decat sa iti instalezi un Battery Analyzer si sa vezi ce iti mananca cel mai mult din baterie.
Funda?
Elena, problema poate fi și de la încărcarea superficiala. Astfel, renunța la obiceiul de a-l încarcă pe timp de noapte. O metoda foarte buna este sa descarci complet bateria, și apoi sa o încarci cu ajutorul alimentatorului original Huawei. Schimba cablul de date pe care îl folosești la alimentare.
De asemenea, s-ar putea sa ai aplicații care rulează haotic in background, nemonitorizate. Încearcă sa instalezi aplicația Kill Background Processes și sa-i faci configurațiile de vigoare, astfel încât sa nu permiți niciunei aplicații sa-ți trimită nontificari sau sa ruleze in background.
Dacă problemele persista, înseamnă ca este o problema de alimentare, iar aceata problema poate surveni Den la chip-ul de încărcare sau bateria Li-On (puțin probabil, căci bateriile Huawei au o viața durabilă).
Mult succes!
Vezi ce aplicatii ruleaza in background. Totodata incearca sa dezactivezi locatia/gps-ul si sincronizarea. Totusi mi se pare ca scade destul de mult.